PC&internet

10 redenen waarom online marketing belangrijk is

Meer bezoekers
889views

Bijna elk bedrijf wil gevonden worden dan wel niet veel producten of diensten verkopen. Hedendaags wordt er veel opgezocht en gekocht online. Om online gevonden te kunnen worden is online marketing zeer belangrijk. Vele bedrijven doen het al, dus achterblijven is eigenlijk geen optie meer. Onderstaand 10 redenen waarom online marketing belangrijk is.

  1. Aanbrengen nieuwe klanten

Het bestaan van vele bedrijven hangt af van (nieuwe) klanten. Om deze klanten te bereiken moeten zij aangesproken worden. Online kan dit gemakkelijker dan offline. Via het internet kan je gemakkelijk een grote groep aanspreken. Denk hierbij aan de inzet van Facebook, LinkedIn of Twitter. Deze platformen kunnen als online marketing worden ingezet voor het verkrijgen van nieuwe klanten.

  1. Online marketing verhoogt je Return On Invest

Wanneer je geld investeert wil je uiteraard zien wat de impact daarvan is. Met online marketing kan je overzichtelijk krijgen wat er met jouw geld gebeurt. Er zijn verschillende tools die de groei van jouw website inzichtelijk kunnen maken. 

  1. Bereik je doelgroep gerichter 

Online marketing kan ingezet worden om jouw doelgroep gerichter te bereiken. Wanneer jij enkel producten verkoopt die mannen tussen de 20-30 jaar aanspreken, kan dit middels online marketing. Hierbij kan er ingesteld worden bij verschillende tools welke personen jij wil bereiken. Hierdoor wordt er geen geld gespendeerd aan mensen die niet in jouw doelgroep vallen. 

  1. Altijd bereikbaar

Waar offline marketing meestal stopt wanneer de werkdag erop zit, gaat online marketing 24/7 door. Ook kunnen bezoekers van jouw website contact met jou zoeken door middel van een contactformulier of email. Hierdoor kan jij de vragen van jouw bezoekers gemakkelijk beantwoorden buiten werktijd. 

  1. Internationaal

Met online marketing kunnen er gemakkelijk mensen worden bereikt die niet in de buurt wonen. Heb jij een afzetgebied in een ander land? Dan hoef jij hiervoor niet daadwerkelijk naar dat land te reizen, maar kan dit gemakkelijk vanaf jouw computer geregeld worden. 

  1. Trial on error

Met online marketing kan je heel veel dingen proberen om te kijken of het aanslaat. Probeer je eerst de ene campagne kan je een week later een andere campagne uitrollen. Dit om te bekijken wat het grootste effect heeft. 

  1. Snel

De hedendaagse maatschappij is gericht op snelheid en gemak. Producten worden liever vanaf de bank besteld dan mensen daadwerkelijk naar de winkel gaan. Dit geldt ook voor vragen en suggesties. Dit kan gemakkelijk en snel via een contactformulier. Ook zijn er plugins waarmee er een whatsapp kan worden gestuurd naar bedrijven. Gemakkelijker wordt het bijna niet. 

  1. Betrokkenheid

De betrokkenheid met online marketing is vele malen groter. Dit komt omdat er reviews geplaatst kunnen worden, er zijn social media kanalen en er kan over gesproken worden. Hierdoor is het ook van belang dat je er controle op houdt dat deze reviews en gesprekken positief blijven voor een betere waardering van jouw business. 

  1. Je kan niet achterblijven

Wanneer jouw concurrent online marketing inzet en jij niet is de kans groot dat hij op den duur meer omzet maakt dan jij. Hierdoor is het van belang dat jij dit ook gaat inzetten om niet achter te blijven. 

  1. Extra service verlenen

Door online marketing kan er snel service verleend worden. Een product niet goed of verkeerd? Wanneer er online contact gezocht wordt kan dit snel verholpen worden. 

Leave a Response