MannenMens&gezondheidVrouwen

3 manieren om heerlijk te ontspannen

3 manieren om heerlijk te ontspannen
617views

Stress. We hebben er allemaal weleens last van. De een meer dan de ander. Stress op werk wanneer een bepaalde deadline steeds dichterbij komt, stress thuis omdat de kinderen rebels zijn en niet willen luisteren of stress in je hoofd omdat het zo vol zit met talloze gedachten. Wat de oorzaak ook is, stress is nooit fijn. Bovendien kan stress ook nog eens gevaarlijk zijn voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid. Kortom, het is tijd om meer te ontspannen zodat de stress verdwijnt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor jezelf te zorgen. Hieronder vind je 3 manieren om te ontspannen, maar voor meer self-care tips kun je altijd tijdvoorbeauty.nl bezoeken.

Geleide meditatie

Een fijne manier om even heerlijk te ontspannen is een geleide meditatie. Dit is de ideale manier om het beste in jezelf naar boven te halen en tot rust te komen. Het is echter niet gemakkelijk, aangezien je even helemaal stil moet zitten en helemaal niets moet doen. Voor sommigen is dit nogal een uitdaging. We zijn dan ook gewend om niet veel stil te zitten. Toch is dit essentieel voor een geleide meditatie. Het is tijd om de rust terug te laten keren in jezelf en naar jezelf te luisteren. Geleide meditatie brengt vele voordelen met zich mee. Zo zul je een betere nachtrust ervaren, meer rust voelen overdag en beter in je vel zitten.

Geef je creativiteit de ruimte

Barst je van nature van de creativiteit? Dan heb je geluk, want creativiteit is een zeer goed middel tegen stress. Wie denkt dat knutselen en kleuren alleen voor kinderen is, heeft het bovendien mis. Ook voor volwassenen is dit een plezierige activiteit die bovendien erg effectief is tegen stress. Dus ervaar je stress? Geef je creativiteit dan vooral de ruimte en ga lekker knutselen, kleuren of schilderen. Zet je verstand op nul en laat jezelf even helemaal gaan. Dit zal je gemoedstoestand absoluut goed doen.

Lees boeken en luister naar muziek

Ben je niet zo van het knutselen, kleuren en schilderen? Geen probleem, het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je iets gaat doen wat mega ver uit je comfort zone ligt en waar je totaal geen plezier uit haalt. Dat zorgt alleen maar voor meer stress en dat willen we niet. Een andere manier om even tot rust te komen is door een goed boek te lezen of naar fijne muziek te luisteren. Je kunt deze activiteiten zelfs ideaal combineren: ga lekker op de bank zitten, pak er een goed boek en een kop thee bij en gebruik je favoriete muziek als achtergrondmuziekje. Genieten maar!

krultang

Leave a Response