PC&internettechnology

3 tips om te besparen op de aanschaf van een nieuwe laptop

Domeinnaam
881views

Ben je echt aan een nieuwe laptop toe? Dan sta je waarschijnlijk voor een moeilijke opgave. Het aanbod is tegenwoordig immers ontzettend groot. Bovendien lopen de prijzen enorm uiteen. Je hebt modellen voor slechts € 200,-, maar de kosten kunnen ook oplopen tot maar liefst € 2.000 euro. Bij een flinke investering wil je natuurlijk wel alles uit je geld kunnen halen. Maar voor welke laptop kies je? En belangrijker nog: hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe laptop als je financiële situatie een dure uitgave eigenlijk niet toelaat? In dit artikel geven we 3 slimme bespaartips.

1.    Tweedehands laptop kopen

Doordat de populariteit van laptops steeds meer toeneemt, zien we ook het aanbod gigantisch toenemen. Dit heeft verschillende voordelen. Een laptop tweedehands kopen is hierdoor ook een stuk gemakkelijker geworden. Simpelweg omdat er veel meer laptops in omloop zijn. Hiermee kun je ook de kosten voor jezelf zoveel mogelijk verlagen. Een tweedehands model is immers vele malen goedkoper dan een geheel nieuwe laptop.

Toch is het wel belangrijk om eerst zorgvuldig onderzoek naar de specificaties van de verschillende laptops te doen. Een laptop die vijf jaar geleden misschien zeer kwalitatief was, kan momenteel qua specificaties alweer tot de laagste prijsklasse behoren. In sommige gevallen ben je dan ook even duur of zelfs goedkoper uit als je voor een nieuwe laptop kiest. Houd er zorgvuldig rekening mee dat de techniek niet stilstaat, zodat je jezelf niet onnodig in de vingers snijdt.

2.    Breng de eigen wensen in kaart

De meeste mensen hebben een duidelijk plaatje in hun hoofd waar hun laptop aan moet voldoen. Heb jij echter nog geen enkel idee? Dan is het belangrijk om eerst de eigen wensen zorgvuldig in kaart te brengen, alvorens je op zoek gaat naar een (tweedehands of refurbished) laptop die aan deze wensen voldoet.

Bedenk goed waar je de laptop precies voor gaat gebruiken. Ben je een frequent gamer? Dan stel je waarschijnlijk andere eisen aan de specificaties van de laptop dan iemand die enkel incidenteel over het web surft en mailtjes beantwoord.

Logischerwijs geldt: hoe minder je van de laptop verwacht, hoe goedkoper deze zal zijn. Koop dan ook niet enkel een dure laptop omdat deze kwalitatief goed zal zijn, want dat is in de meeste gevallen onnodig. Wanneer je de laptop slechts incidenteel gebruikt zal een goedkoper model prima volstaan.

3.    Kies voor refurbished


Wil je op de kosten van een nieuwe laptop besparen, maar wil je geen risico lopen bij de aanschaf van een tweedehands model? Kies dan voor een refurbished laptop. Bij een refurbished toestel zijn alle fabrieksinstellingen hersteld en kun je een optimale werking van de laptop verwachten. De laptop is uitvoerig gereviseerd en gecontroleerd in een fabriek en door deskundigen beoordeeld. Hierdoor weet je precies of de laptop mankementen gaat vertonen. Een garantie die je bij particuliere verkoop vaak niet hebt. Bovendien krijg je bij de meeste sites een garantiebewijs mee, waardoor je bij problemen altijd weer aan kunt kloppen. Hierdoor beschik je over meer zekerheid, wat de aanschaf van een gebruikte laptop minder spannend maakt.

Wil je een lenovo laptop kopen? Bekijk dan snel het aanbod bij jou in de buurt en onderzoek wat voor jou de goedkoopste optie is. Door vergelijkend onderzoek te doen kun je meer besparen dan je denkt! 

Leave a Response