auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

3 tips voor het besparen van je zwembad kosten

222views

Heb jij een zwembad in je tuin? Dan weet je waarschijnlijk hoe hoog de kosten hiervan zijn. Niet alleen de aanleg van het zwembad vraagt om een flinke investering, maar ook de onderhoudskosten kunnen aardig hoog oplopen. Zeker nu alles steeds duurder wordt, kan dat nog wel eens meer worden dan je van tevoren gedacht had. In dit artikel geef ik je enkele tips over hoe je kunt besparen op de kosten van je zwembad. 

Verwarm je zwembad duurzaam

Allereerst een tip over de verwarming van je zwembad. Heb je geen warmtepomp of zonnepanelen, dan is dit de eerste stap die je kunt nemen. Deze twee elementen zorgen ervoor dat jij echt een heleboel kunt besparen op je energierekening, zeker tegenwoordig. De gasprijzen stijgen de pan uit, maar door een warmtepomp en zonnepanelen te laten installeren kun jij weer gerust van je zwembad genieten. 

Dek het bad goed af

Door het zwembad op de juiste manier af te dekken houdt het meer warmte vast en wordt het minder snel vies. Dek je het zwembad niet af, dan kun je je voorstellen dat je meer tijd en kosten kwijt bent aan de verwarming en het schoonhouden van het zwembad. Dat terwijl je jezelf met zo’n relatief makkelijke oplossing deze kosten en tijd kunt besparen. Kijk ook goed naar het soort afdekking dat je gebruikt voor het zwembad. Het één is nu eenmaal beter dan het ander, waardoor je echt een hoop kosten bespaart.

Een andere mogelijkheid is een zwembadoverkapping laten plaatsen. Hierdoor is je zwembad ook beter beschermd tegen vuil en blijft de warmte langer hangen. Veel zwembadbouwers kunnen dit meteen bij de aanleg meenemen. Wil je bijvoorbeeld een zwembad aanleggen in Groningen? Kijk dan eens bij Aqua Optimaal. 

Laat ledverlichting installeren

De laatste tip die ik je wil geven heeft te maken met de verlichting van het zwembad. Door je zwembad te verlichten met led verlichting kun je ook weer geld besparen op je energierekening. Het is dan misschien niet een hele grote stap, maar alle kleine beetjes helpen in dit geval. Led verlichting is ook meteen een stuk milieuvriendelijker dan andere vormen van verlichting. En als je toch bezig bent, hou dan ook meteen rekening met de tijden dat de verlichting aan staat. Zo hoef je je verlichting echt niet de hele tijd aan te hebben staan, maar kun je het ook ‘s avonds een paar uurtjes aanzetten en daarna weer uit. 

13 Comments

  1. Copper scrap innovation Copper recycling industry Scrap metal reclamation and recycling facility
    Copper cable granulation process, Metal scraps recovery, Copper recovery technology

    Scrap metal import restrictions, Copper scrap reusability, Copper cable disposal methods, Environmental compliance in scrap metal industry

Leave a Response