Zakelijk

4 handige tips om minder belasting te betalen

131views

Ben jij ook zo’n fan van geld besparen? Nou, wie niet? Eén manier om wat extra geld in je portemonnee te houden, is door minder belasting te betalen. Natuurlijk wil niemand de wet overtreden, maar er zijn legitieme manieren om je belastingaanslag te verminderen. Maar hoe doe je dat precies? Stolwijk Accountants geeft een aantal tips. Lees verder om er meer over te weten te komen!

Maak optimaal gebruik van belastingaftrekposten

Belastingaftrekposten zijn als cadeautjes van de overheid die je kunt gebruiken om je belastbaar inkomen te verlagen. Het mooie is dat er verschillende soorten aftrekposten beschikbaar zijn, zoals hypotheekrente, studiekosten, medische uitgaven en nog veel meer. Het is belangrijk om te begrijpen welke aftrekposten voor jou van toepassing zijn en hoe je ze kunt benutten. Tip: Houd altijd nauwkeurige administratie bij van je uitgaven die in aanmerking komen voor belastingaftrek, zodat je geen enkele kans op besparing mist.

Investeer in fiscaalvriendelijke beleggingen

Beleggen kan een slimme manier zijn om je geld te laten groeien, maar wist je dat sommige beleggingen ook fiscale voordelen bieden? Zo zijn er bepaalde spaar- en beleggingsrekeningen waarop je geen belasting hoeft te betalen over de inkomsten, zoals de fiscale spaarrekening of beleggingsrekening. Ook kun je in sommige gevallen belastingvrije kapitaalwinsten behalen als je belegt in bijvoorbeeld aandelen of vastgoed. Tip: Raadpleeg een Accountant Nieuwegein om erachter te komen welke fiscaalvriendelijke beleggingen het beste bij jouw situatie passen.

Denk aan schenkingen en erfenissen

Wanneer je geld wilt nalaten, kan dit fiscale implicaties hebben. In Nederland gelden vrijstellingen voor schenkingen en erfenissen, wat betekent dat je tot een bepaald bedrag belastingvrij kunt schenken of erven. Door slim gebruik te maken van deze vrijstellingen kun je je nalatenschap fiscaal gunstig regelen. Tip: Overleg met een notaris of belastingadviseur om de meest voordelige manier te vinden om je vermogen over te dragen.

Onderzoek de mogelijkheden van belastingverdragen

Nederland heeft belastingverdragen gesloten met veel andere landen om dubbele belastingheffing te voorkomen. Als je in het buitenland inkomen hebt of bezittingen hebt, kan het handig zijn om te onderzoeken hoe deze verdragen van toepassing zijn op jouw situatie. Dit kan voorkomen dat je dubbel belasting moet betalen. Tip: Raadpleeg een internationaal belastingadviseur om te begrijpen hoe belastingverdragen jouw financiële situatie kunnen beïnvloeden. Conclusie is: minder belasting betalen is leuk, maar je moet de wet niet overtreden. Zoek daarom professionele hulp bij een accountant om op legitieme wijze je aanslag te verminderen. Neem vandaag nog contact op!