Huis en tuin

4 Tips voor een stinkende gootsteen

420views

Wat doe je ertegen? Hoe voorkom je een stinkende gootsteen? Dat zijn vragen wat mensen zich afvragen bij een stinkende gootsteen. Er zijn verschillende mogelijkheden om het probleem op te lossen, hier hebben we een aantal makkelijke tips voor je. 

Tip 1: Probeer het te voorkomen

Je hebt een nieuwe keuken en toch stinkt je gootsteen. Voorkomen is altijd beter, maar als je het eenmaal hebt wil je er ook vanaf. Toch is de vraag hoe je een stinkende gootsteen kunt voorkomen. De geur ontstaat door etensresten, vet en bacteriën. Probeer dan ook iedere week de gootsteen een aantal keer schoon te maken met wat zeep en water. Op deze manier zul je zien dat je de vieze geur in je gootsteen al snel voorkomt. 

Tip 2: Kokend water

Kokend water is het goedkoopste en gemakkelijkste manier om je gootsteen schoon te maken. Doe wat wat er in een pan of gebruik een waterkoker om het water te koken, vervolgens spoel het kokende water door het putje. Door dat je dat doet dood je de bacteriën en spoel je het vet weg. Als je na deze poging toch geen verschil merkt, dan is het wel tijd voor het schoonmaakwerk. 

Tip 3: Baking soda

Dit is een manier van een mengsel met baking soda en azijn. Je moet wel goed opletten, want als je dit mengt gaat het schuimen. Hang er dan niet met je neus boven! De manier van werking: meng wat kokendheet water met een beetje baking soda. Dat spoel je rustig in je gootsteen, vervolgens doe je een scheut azijn er achteraan. Wacht een kwartier en spoel dan de gootsteen schoon met kokend water. Je zal het ook met citroensap kunnen doen, dit heeft ook nog een frisse geur. Let hier ook weer op dat het gaat schuimen! Vervolgens spoel je dit na een kwartier weg met kokend water. 

Tip 4: Koffie

We kennen het allemaal wel en de meeste drinken het ook, koffie. Giet af en toe wat hete koffie door de gootsteen, koffie neutraliseert de geur en lost vet op. Als een van deze tips heeft geholpen, zorg er dan voor dat het niet nogmaals hoef te doen. 

Leave a Response