Uncategorized

5 manieren om meer online klanten te werven

385views

Steeds meer bedrijven kiezen voor een webshop naast hun fysieke vestiging. Een verstandige keuze, daar je online op tal van verschillende manieren extra klanten kunt werven. In dit artikel geven we vijf tips om meer online klanten te werven.

Wat doe je momenteel zelf al om het aantal online klanten te verhogen? 

#1: zet in op advertenties in Google

Trek meer klanten naar je website door advertentieruimte te kopen in Google. Je staat hiermee direct bovenaan de zoekresultaten! Bij de investering in een SEA-campagne is het belangrijk om vooraf een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit te voeren. 

#2: voeg nieuwe content toe aan je website

Dat zoekwoordenonderzoek komt ook van pas, wanneer je nieuwe content toe wilt voegen aan je website. Het toevoegen van content is belangrijk om op een breed scala aan zoekwoorden gevonden te worden door potentiële klanten. Het toevoegen van content helpt je niet alleen je posities in de zoekresultaten te verbeteren. Ook zorgt het dat een bezoeker sneller terugkeert. 

#3: schrijf blogs voor op andere websites 

Door een blog op andermans website te plaatsen vergroot je niet alleen je naamsbekendheid onder de doelgroep van je bedrijf. Ook kun je op deze manier werken aan een linkprofiel, wanneer deze website een link in de blog plaatst. 

#4: werk aan je kanalen op sociale media

Zorg dat je naast je website ook kanalen op verschillende sociale media hebt en gebruikt. Plaats regelmatig een post om je volgers betrokken te houden bij je bedrijf. Deel acties en bijvoorbeeld nieuwe producten, om deze volgers naar je website trekken. 

#5: schakel hulp van een professional in

Maak het jezelf makkelijker door een professional in te schakelen. Er zijn diverse online bureaus die hulp bieden bij het verbeteren van de conversie van je website, of de posities hiervan in de zoekresultaten. Het helpt je te voorkomen dat je marketingbudget op verkeerde wijze ingezet wordt. Ook is het inschakelen van een freelancer, zoals Marco Bouman, een verstandig keuze. Hiermee haal je de nodige kennis in huis om meer online klanten te werven.

Leave a Response