zakelijk

5x manieren voor de financiering van jouw auto

Coin
29views

Wanneer je een auto wilt aanschaffen, vraag je je misschien als eerste af hoe je dit gaat financieren. Je moet hier natuurlijk geld voor beschikbaar hebben. Je hebt bij de aanschaf van je auto de keuze om de auto in één keer te betalen of te financieren. In deze blog hebben we 5 manieren om jouw nieuwe auto te financieren, met enkele voor- en nadelen.

1. Financiering via een bank of andere financiële instelling

Als je een auto wilt financieren, kan dit op verschillende manieren. Een van de mogelijkheden is door geld te lenen bij een bank of andere financiële instellingen. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier gelijk je auto kan gebruiken en niet direct het volledige bedrag hoeft te betalen. Bij deze manier van financieren zitten wel aflossingsverplichtingen aan vast, en betaal je rente over het geleende bedrag.

2. Lease

Het leasen van een auto is een andere mogelijkheid om je auto te financieren. Bij het leasen van een auto betaal je maandelijks een bedrag in ruil voor het gebruik van je auto. Aan het einde van de looptijd geeft de leasemaatschappij de auto weer terug en ben je dus niet meer verplicht om maandelijks een bepaald bedrag te betalen. Een gemiddelde looptijd ligt tussen de 3 en 5 jaar. Houdt wel rekening met eventuele boetes die worden aangerekend wanneer je meer kilometer rijdt dan was afgesproken bij het tekenen van het contract.

3. Financiering via dealer

Als je besluit je auto te kopen bij een dealer is het ook mogelijk om deze te laten financieren. Dealers bieden vaak gunstige rentepercentages die rekening houden met je financiële situatie, zodat de auto en het contract bij jou past. Het nadeel van deze manier van financieren is dat dealers minder flexibel zijn dan banken of andere financiële instelling als het gaat om looptijd en aflossingen. 

4. Cryptocurrency

Een andere manier van het financieren van je auto is het investeren in cryptocurrency. Door de snel wisselende koersen is de kans groter om winst te maken dan bij de aandelenmarkt. Als je begint met handelen in cryptocurrency is het belangrijk een betrouwbare aanbieder te vinden, zoals Anycoindirect. Hier kan je verschillende valuta’s en andere informatie vinden, denk hierbij aan ethereum prijzen.

5. Persoonlijke lening of creditcard

Tot slot is het mogelijk om je auto te financieren door middel van je eigen geld of geld dat je opzij hebt gezet door gebruik te maken van spaargeld. Daarnaast kan je ook geld opnemen via een persoonlijke lening of creditcard. Dit kan gunstig zijn omdat je hierdoor geen geld terug hoeft te betalen dan waarvoor je totaal bent gaan lenen, mits je maandelijks op tijd betaald. Een nadeel en iets waar je rekening mee moet houden is dat creditcards doorgaans hogere rentepercentages hanteren dan persoonlijke leningen.

Leave a Response