entertainmentMens&gezondheid

Actief dagje uit? Op naar Zwolle!

1.02Kviews

Het hoeven niet altijd de grootste en drukste steden van Nederland zijn waar jij aan je trekken komt. Ook in Overijssel valt genoeg te beleven!

Zo kun je allerlei artiesten en bands op zien treden tijdens Kattegat of het Stadsfestival. En stilstaan bij het feit dat iedereen er mag zijn tijdens Zwolle Pride! Oké, deze en andere evenementen hebben natuurlijk afgebakende data waarop ze plaatsvinden. Maar ook zonder deze evenementen ga jij het in Zwolle enorm naar je zin hebben. Hoe we dat zo zeker weten? Nou, lees onderstaande voorbeelden maar eens heel goed door. Daar zit vast iets tussen waarmee jij je behoorlijk zult vermaken!

Historisch centrum

Hier krijg je de kans om Zwolle wat beter te leren kennen. Want als je ergens naar toe gaat, waarom dan niet voor de plek zelf? Zwolle is in vele opzichten een moderne stad, maar de historische architectuur houdt nog steeds stand. En die kun je allemaal van dichtbij bekijken door een tocht te maken per fiets of boot. Verken Zwolle in je eentje, samen met een groep vrolijke vrienden of maak er een educatief uitje van met je gezin!

Dinoland Zwolle

Treed in de voetsporen van onze verre, verre voorouders. Nee, niet de Neanderthalers, maar de dinosauriërs! Sinds ze werden ontdekt en er steeds meer over ze bekend werd, zijn deze prehistorische monsters een voedingsbodem voor onze fantasie. Want helemaal zeker weten we niet hoe ze er nou exact uit hebben gezien. Daar krijg je echter in Dinoland Zwolle een behoorlijk goeie indruk van! En ook voor mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in deze imposante hagedissen is er van alles te doen. Zo begeef je je naar de midgetgolfbaan, bestijg je de klimtoren of baan je je een weg door een intensief lasergame avontuur!

Bonami SpelComputer Museum

Met een controller in je hand houdt je highscore wel stand. Nee, dat is geen echt spreekwoord of gezegde, laat staan dat die ingeburgerd zal raken. Maar waarom eigenlijk niet? Sinds de eerste stappen met Pong in 1958 tot op heden zijn videogames een gevierd fenomeen! En de geschiedenis die aan de consoles van vandaag – en morgen! – vooraf ging, leer je van buiten kennen in het Bonami SpelComputer Museum. Een (inter)actief dagje voor jong en oud!

Hapje eten

Wat je gekozen activiteit ook maar is, je zult achteraf best honger hebben. En die moet worden gestild in een gezellig restaurant in Zwolle! Althans, dat kan. Dat is toch een perfecte – en smakelijke! – afsluiter van een gezellig dagje uit? Op culinair gebied is de Overijsselse hoofdstad overigens van alle markten thuis. Dat zul je wel merken wanneer je online op zoek gaat naar een plek waar je kunt genieten van jouw favoriete keuken, of dat nu de Nederlandse, Franse, Italiaanse of een Aziatische is. Gewoon ergens binnenlopen waar het je wel gezellig lijkt, kan natuurlijk ook. Eet vooral smakelijk!

Leave a Response