Mannen

Airsoft wordt steeds populairder, dit is waarom

891views

Airsoft is een sport die steeds populairder wordt binnen Nederland, ondanks dat het toch wel een onconventionele sport is. Veel mensen zien airsoft eerder als een ‘dagje-uit activiteit’. Hoewel airsoft daar wel geschikt voor is, is het ook een activiteit die door veel professionals wordt gedaan. Maar waarom groeit deze sport dan zo? In dit artikel gaan we het hebben over airsoft als sport, waar je het kunt doen en wat je ervoor nodig hebt. Ben je dus benieuwd? Lees vooral verder.

Wat is airsoft eigenlijk?

Airsoft is de sport waarbij er gebruik wordt gemaakt van imitatie wapens. Er wordt als het ware een missie uitgevoerd zoals die in een echte oorlogssituatie zich zou voordoen. Natuurlijk worden er geen echte wapens gebuikt. Het betreft de zogeheten airsoftguns waarbij er kleine balletjes afgeschoten worden. Airsoft in Nederland is heel divers, er zijn redelijk wat locaties waar er verschillende scenario’s uitgevoerd kunnen worden. Dat maakt airsoft in Nederland dan ook zo leuk. Er is ruimte voor zowel hobbyisten als professionals.

Je zou airsoft kunnen vergelijken met online schiet spelletjes, maar dan in het echt en zonder echte kogels. Veel mensen geven aan het ‘emersive’ gevoel van airsoft te waarderen. Dit is dan ook een van de redenen dat de sport steeds populairder wordt.

Beter equipment

De airsoft benodigdheden worden steeds beter. Als we bijvoorbeeld kijken naar de wapens, dan zien we een stijgende lijn wat betreft kwaliteit. Een van de technologieën die de afgelopen jaren enorm verbeterd is, dan zijn de elektrische wapens. De wapens worden steeds robuuster en hebben minder vaak mankementen. Dat maakt het leuker om veel harder te spelen en je echt onder te dompen in het spel. Naast de technologieën zijn er tegenwoordig simpelweg meer verschillende wapens en merken. Airsoftproducenten als ‘Tokyo Marui’ brengen steeds meer verschillende wapens uit. Van modern tot vintage. Voor ieder wat wils dus.

Meer locaties

Wat airsoft in Nederland zo leuk maakt is dat er tal aan locaties zijn waar je kunt spelen. Dat zorgt ervoor dat je ten opzichte van andere gebieden minder ver hoeft te reizen als fanatiek airsofter. Dit moedigt overigens ook veel nieuwe spelers aan om vaker te gaan spelen. Nederland heeft veel ourdoorlocaties, maar ook indoors. Elke provincie heeft wel een selectie. In Leiden is er bijvoorbeeld een mooie locatie voor mensen die dichtbij de Randstad wonen. Zo wordt airsoft steeds populairder.

Leave a Response