auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

Alles wat je moet weten over biologische noten

152views

Je loopt in de winkel en wil nog graag een zakje heerlijke noten kopen. In het notenschap heb je dan onwijs veel keuze. Ook op biologisch vlak zijn er genoeg opties. Maar wat houdt het woordje ‘biologisch’ eigenlijk in? Waaraan herken je een zakje biologische noten? En nog belangrijker, waarom zou je het moeten kopen in plaats van een zakje normale noten? Het antwoord op al deze vragen lees je in dit artikel.  

Wat houdt biologisch eigenlijk in?

Het woordje biologisch is tegenwoordig steeds vaker te horen, maar wat betekent het nu precies? De term biologisch heeft eigenlijk te maken met hoe het eten gemaakt is. Bij biologisch voedsel wordt gedacht aan het welzijn van zowel mens als dier, maar ook aan de impact op de natuur. Zo wordt er bij het telen van biologische noten bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Binnen de veehouderij wordt er bijvoorbeeld gezorgd dat de dieren verkeren in de optimale leefomstandigheden. Alles wordt zo ingericht dat het goed is voor zowel de mens als de natuur, waardoor bijvoorbeeld noten verantwoord en duurzaam worden geteeld.

Waaraan herken je een biologische noot?

Vaak staat er op een biologisch product op de voorkant al opvallend dat het om een biologisch product gaat, maar wanneer dit niet zo is, kun je dit toch op een andere manier nog zien. Alle biologische producten worden namelijk gecontroleerd door Stichting Skal. Deze stichting houdt alle regels en voorwaarden in de gaten rondom biologisch eten. Wanneer een product voldoet aan deze eisen, dan ontvangt het product een Europees Keurmerk. Dit keurmerk is op de verpakking dan ook te herkennen aan het groene ‘EU-blaadje’. Wanneer een zakje noten in de winkel dit keurmerk heeft, kun je er dan ook vanuit gaan dat het hier om een biologisch product gaat. Ook online zijn biologische noten voldoende te koop, zo kun je ze bijvoorbeeld bestellen bij Bionoot. Hier worden ze verzonden in een biologisch afbreekbaar zakje. 

Waarom biologische noten kopen?

Misschien zou ik de vraag beter anders kunnen formuleren: Waarom zou je geen biologische noten kopen? Ze zijn misschien ietsje duurder, maar dan weet je wel dat je noten eet die op een duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn. Met deze gedachten smaken de noten als vanzelf nog beter dan de ‘normale’ noten. Of ze ook echt lekkerder zijn dan de normale variant, is natuurlijk iets wat je zelf kunt bepalen. Smaak is immers bij iedereen anders. Je kunt het altijd even vergelijken met een normale noot. 

1 Comment

Leave a Response