huis en tuin

Alles wat je moet weten over plissé gordijnen

122views

Plissé gordijnen worden een steeds populairder onderdeel van het interieur. Of je nu op zoekt bent naar isolatie, privacy of iets om het licht mee te controleren, plissé gordijnen zijn de perfecte keuze om je hierbij te helpen. Plissé gordijnen zijn veelzijdig en er valt een hoop over te leren. Om je daar dan ook bij te helpen, gaat dit artikel dieper in op de verschillende aspecten van plissé gordijnen.

Wat zijn plissé gordijnen?

Plissé gordijnen zijn gemaakt van een enkel stuk stof dat wordt gevouwen en aan elkaar genaaid om plooien te creëren. De plooien worden vervolgens met haken of ringen aan een gordijnroede gehangen. Er zijn verschillende soorten plooien, waaronder knijpplooien, potloodplooien, bekerplooien en stolpplooien, elk met zijn eigen unieke uitstraling en stijl. Er is dus voor iedereen wel een soort plissé gordijn die passend is.

Voordelen van plissé gordijnen

Een van de belangrijkste voordelen van plissé gordijnen is dat ze zowel isolatie als lichtcontrole bieden. Zo zorg je ervoor dat warmte niet alleen bewaard blijft in het huis, maar ook wordt tegengehouden tijdens de warme zomerdagen. De plooien in de stof creëren namelijk luchtzakken die helpen om warmte vast te houden in de winter en je huis koel te houden in de zomer. Plisségordijnen bieden ook privacy en kunnen worden aangepast om zo veel of zo weinig licht binnen te laten als je wilt.

De juiste stof kiezen voor plissé gordijnen

Bij het kiezen van de juiste stof voor je plissé gordijnen zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de stijl van je kamer overeen komt met het soort gordijnen die je kiest. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van de stof. Zwaardere stoffen zoals fluweel of brokaat zorgen namelijk voor meer gestructureerde plooien, terwijl lichtere stoffen zoals zijde of linnen zachtere en meer vloeiende plooien creëren. Als laatste kan je natuurlijk ook kiezen voor verduisterende plissé gordijnen, die gemaakt zijn van een dikkere stof en er daardoor voor zorgen dat je kamer geheel verduisterd wordt. Deze soort stoffen zijn dan ook erg gewild voor in de slaapkamer.

1 Comment

Leave a Response