Uncategorized

Altijd warm water binnen handbereik?

altijd warm water
870views

Vind je het prettig om altijd heel snel over warm water te kunnen beschikken? Dan kan een boiler een goede oplossing zijn.

Vooral in de keuken

Als er één plek is waar je altijd het liefst heel snel over warm of zelfs kokend water wil beschikken, dan is het wel in de keuken. Ooit wel eens koud water opgezet om pasta in te koken? Het duurt eeuwen voor je het op het fornuis aan de kook hebt. Zelfs warm water dat bijvoorbeeld door je combiketel wordt geleverd, is meestal zodanig van temperatuur dat er nog aardig wat tijd overheen gaat voor het eindelijk kookt.

Om die reden zijn er aardig wat mensen die kiezen voor een keukenboiler. Zeker als je graag op meerdere plekken tegelijk over warm water wilt beschikken, bijvoorbeeld tegelijk wil kunnen douchen en warm water tappen in de keuken, kan dit een perfecte oplossing zijn. Door te kiezen voor een aparte boiler in de keuken, heb je hier continue en direct de beschikking over warm water. Afhankelijk van het type boiler dat je kiest, kan dat zelfs kokend water zijn. Ideaal als je even snel een eitje wilt koken, of trek hebt in een kopje thee. Dat gaat met water dat al kokend uit de kraan komt razendsnel.

Naast deze handige doeleinden, zijn er meer redenen waarom mensen regelmatig een boiler in de keuken laten plaatsen. Staat je combi-ketel op zolder, dan kan het soms eindeloos lang duren voor je beneden in de keuken eindelijk warm water uit de kraan voelt komen. Zonde eigenlijk, want al die tijd laat je de kraan lopen. Ook van dit probleem ben je nu af: het water hoeft nog maar een hele korte afstand af te leggen en staat altijd direct tot je beschikking, hoe warm je het ook wilt hebben.

Nog meer oplossingen met boilers

Je kunt een elektrische boiler dus goed in de keuken plaatsen, maar er zijn meer ruimtes waar ze van pas kunnen komen. Het voordeel is dat er, in tegenstelling tot bij een combi-ketel, geen afvoer nodig is, er wordt tenslotte geen gas gebruikt en er is geen sprake van een verbranding. Dat maakt een boiler ook goed geschikt voor lastig te ventileren plekken, of ruimtes zoals bijvoorbeeld een caravan, waar geen cv-ketel in is aangebracht.

Ook wie een bad heeft kiest regelmatig voor een boiler. Een heel bad vullen met warm water, met een constante temperatuur, kan voor een ketel soms een hele klus zijn, die aardig wat tijd kan kosten. Doordat een boiler altijd een flinke hoeveelheid warm water op voorraad heeft, maak je het vullen van een bad opeens een stuk gemakkelijker en sneller.

Leave a Response