car tech

Auto theorie oefenen

auto
795views

Ga je binnenkort examen doen voor je auto theorie? Dan is het belangrijk dat je op tijd begint met oefenen. Meestal vraag je je theorie examen voor de auto aan als je een aantal rijlessen hebt gehad. Je instructeur geeft het vaak aan en kan dan een inschatting maken wanneer je ongeveer op rijexamen zou mogen. Het is daarvoor belangrijk dat jij in het bezit bent van een certificaat van je auto theorie. Gelukkig heb je altijd een herkansing, als je niet slaagt om welke reden dan ook, kun jij een nieuwe theorie examen aanvragen en nogmaals op examen gaan.

Je hoopt natuurlijk dat jij de eerste keer slaagt, maar het kan altijd zijn dat je een black-out hebt, last hebt van zenuwen en daardoor teveel gaat twijfelen. Dit is ook een van de redenen dat oefenen een aanrader is, omdat je dan alvast kunt wennen aan het idee van examen doen. 

Tips auto theorie oefenen

Voor je auto theorie moet je de nodige stof eigen maken. Tijdens het lessen heb je natuurlijk al veel kennis opgedaan van praktijksituaties, maar je moet ook de theorie goed beheersen. Auto theorie oefenen is daarom zeker een aanrader! Hoe pak je het aan?

  • Het begint meestal met een auto theorieboek. Je kunt hier meer informatie vinden over gevaar herkennen, verkeersborden, regels, etc. Alles wordt uitgelegd aan de hand van tekst en afbeeldingen. 
  • Meestal heb je ook een oefen boek met vragen, zo kun jij hetgeen wat je hebt gelezen ook toepassen in de praktijk en kijken of dat jij de stof goed beheerst.
  • Online oefenen is ook een optie, dit kan per onderdeel of je kunt een compleet gratis examen maken. Dit laatste doe je wanneer je alle stof denkt te beheersen. Je krijgt dan een goed beeld van welke stof je al kent, maar ook van hetgeen wat nog aandacht nodig heeft. 
  • Wat je ook kunt doen, is voor jezelf aantekeningen maken tijdens het lezen of zelf vragen bedenken en die later dan beantwoorden. 
  • Sommige mensen leren liever mondeling en vragen dan of iemand hen wil overhoren. Houd er rekening mee dat een auto theorie examen schriftelijk is (op de computer). 

Leave a Response