car tech

Auto wassen voor amateurs

auto
238views

Een auto wassen is niet iets waar de meeste mensen te veel bij stilstaan. Hoewel het wassen van je eigen auto een routine is voor iedereen die een auto heeft, kan niet iedereen zijn eigen auto goed wassen met zijn eigen handen. Sommigen wassen hun auto gewoon in een professionele wasstraat omdat ze lui zijn of omdat ze geen tijd hebben om hun auto te wassen, maar als je wel de tijd hebt zou je je kunnen afvragen: “wat heb ik nodig om mijn auto te wassen?” Hoewel het niet moeilijk is om je auto te wassen, kan het kiezen van de juiste apparatuur daarentegen erg lastig zijn. Het type auto je hebt, zoals de wielen en de lak van de auto, kan een beslissende factor zijn voor wat voor soort autowas producten je nodig hebt. Dit komt omdat verschillende auto’s een ander soort behandeling nodig hebben.

Hoe was je je eigen auto?

Gebruik een mooie sproeikop voor je tuinslang die je een gecontroleerde waterdruk kan geven om je auto goed af te spoelen. Maak vervolgens twee emmers klaar, een met zeep en de andere met schoon water om je handen in te wassen. Gebruik de juiste auto zeep, want met de verkeerde soort zeep kan de was van de lak van je auto worden gestript. Wanneer je begint te wassen moet je je eerst concentreren op de wielen. Deze bevatten namelijk het meeste vuil. Breng vervolgens reinigingsproducten aan op je wielen. Daarna kun je verder gaan met het spoelen van je auto met water en kun je de auto schrobben met je handen. Wees voorzichtig met je wanten, want een op de grond gevallen want kan niet opnieuw gebruikt worden zonder hem goed te wassen. Hier kan vuil aan blijven kleven wat zorgt voor krassen op je auto.

Waarom het beter is om je eigen auto te wassen

Als je klaar bent met het wassen van je auto, kun je microvezel droogdoeken gebruiken om het water van je auto te verwijderen. Je zou je auto in het zonlicht kunnen laten staan, maar door dit te doen kunnen er soms vlekken op de lak van je auto achterblijven. Als je je auto zelf wast, kun je een soort band met je auto ontwikkelen. Sommige mensen vinden het misschien belachelijk om een band met hun auto te hebben, maar er is niets mis mee om extra zorg te besteden aan iets dat je hebt verdiend met je eigen zuurverdiende geld. Je auto wassen zonder naar een autowasstraat te gaan kan je een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Waar autowasserettes 15 tot 25 euro rekenen voor een wasbeurt, kost zelf wassen slechts 5 euro voor de zeep en de wanten.

Leave a Response