sport

Bang voor een inbraak? Lees deze tips

48views

Niemand zit natuurlijk te wachten op een inbraak, je huis is de plek waar je veilig moet zijn. Met deze tips leer je hoe je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt. Allereerst is het verstandig om camera’s te installeren. Met een spy cam kun je altijd in de gaten houden wat er in en rond je woning gebeurd. Je kunt er zelfs voor kiezen om door middel van bijvoorbeeld een brodje aan inbrekers te laten weten dat je huis is beveiligd met camera’s. Zo houd je inbrekers niet alleen in de gaten maar schrik je ze al af voordat ze proberen in te breken.

Zorg voor goede verlichting

De tweede tip om inbrekers op afstand te houden is om te zorgen voor goede verlichting. Inbrekers werken graag in het donker. Een simpele tip om inbrekers buiten de deur te houden is dan ook om ervoor te zorgen dat het niet donker is. Dit werkt voor zowel binnen als buiten. Als je je huis verlaat kan je bijvoorbeeld het licht laten branden. Op deze manier zullen inbrekers denken dat er iemand thuis is en slaan ze je huis over. Ook buitenshuis is verlichting effectief. Als voorbijgangers iemand aan je deur zien rommelen zullen zij die persoon eerder ondervragen over zijn intenties. Inbrekers houden niet van pottenkijkers en zullen je huis eerder overslaan als het verlicht is.

Neem een hond

Inbrekers houden niet alleen van het donker, maar ook van stilte. Als een inbreker je hond wakker maakt is de kans dat die gaat blaffen en de buren alarmeert groot. Om deze reden zijn inbrekers geen fan van honden. Je hond is dus een goed wapen om inbrekers af te schrikken. Als je al een hond hebt kun je dit extra duidelijk maken aan inbrekers door een ‘hier waak ik’ bordje op je deur te hangen. Ook als je geen hond hebt kun je zo’n bordje ophangen, de kans is groot dat de inbreker niet het risico wil lopen om te controleren of je daadwerkelijk een hond hebt.

Leave a Response