Mens&gezondheid

Beautytips voor een gezonde uitstraling

Beautytips
70views

Iedereen wil een gezonde en stralende uitstraling. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit te bereiken. Maar onthoud wel dat het tijd en energie kost en dus niet vanzelf gaat. Je moet er tijd in willen investeren en het moet een onderdeel van je dagelijkse routine worden. Eenmalig een crème smeren of een reinigingsproduct gebruiken zet geen zoden aan de dijk. Maar wat moet je dan wel doen? Wij geven je een paar handige tips!

Een schone en gezonde huid

Je gezicht is het eerste wat iemand ziet bij de eerste ontmoeting. Daarom is het begrijpelijk dat de meeste mensen willen dat dit er goed uit ziet. Als je last hebt van acne of een andere vervelende huidaandoening dan kun je beamen hoe moeilijk het is om de huid te verzorgen.

Verschillende huidtypen

De huid is niet alleen het grootste orgaan maar ook nog eens een hele complexe. En iedereen heeft een andere huidtype. Daarom moet er ook met elke huidtype anders omgegaan worden. Voor mensen met acne zijn er bijvoorbeeld behandelingen waarbij de acne in een meerdere behandelingen laag voor laag wordt weggehaald door middel van speciale crèmes en maskers. Dit kan zeer effectief zijn en daarbij kan het alsnog niet voor iedereen met acne effectief zijn. Het begrijpen van verschillende huidtypen zal ook jou moeten helpen bij de aanschaf van de juiste producten. Zoek dus uit of jij een droge huid hebt, een vettige huid of juist combinatie huid. Hierbij is het op centrale plekken zoals de T-zone vaak vettig en op de grotere vlakken juist wat droger.

Misvatting van de vettige huid

Een grote misvatting en veel gemaakte fout door mensen met een vettige huid, is dat er vaak gedacht wordt dat mensen met een vettige huid geen crèmes moeten gebruiken. Dit is echter niet waar! Ook mensen met een vettige huid moeten juist gezichtscrèmes gebruiken. Als je geen crème gebruikt gaat je huid alleen maar meer natuurlijke oliën aanmaken, waardoor de huid alleen maar vetter wordt. Terwijl wanneer je wel crème gebruikt, deze aanmaak van oliën in balans blijft.

Droge lippen

Veel mensen hebben last van droge lippen. Dit kan erg vervelend zijn. Er kunnen velletjes ontstaan en bij extreme droogte kunnen de lippen zelfs scheuren op sommige plekken.

Oorzaak droge lippen

Om van droge lippen af te komen is het handig om eerst achter de oorzaak van droge lippen te komen. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: weersomstandigheden zoals extreme kou of droogte, airconditioning, weinig vocht, droge lucht, verkeerde of goedkope lippenbalsem, het gebruik van medicijnen of een tekort aan vitaminen.

Hoe kom je van droge lippen af?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen droge lippen. Als je lippen droog zijn heb je de neiging om aan je lippen te likken. Doe dit niet, want dit zorgt ervoor dat je lippen alleen maar droger worden. Smeer in plaats daarvan lippenbalsem. Kies bijvoorbeeld voor een lippenbalsem waar ingrediënten in zitten die je lippen niet uitdrogen en waar SPF in verwerkt zit. Dit beschermt je lippen ook tegen UV straling. Daarnaast is het aan te raden om genoeg water te drinken.

Leave a Response