sport

Ben ik hoog sensitief?

174views

Vraag je je van jezelf af of je HSP bent? Zijn er een aantal items waarom je dit vermoedt? Over het algemeen merken hoog sensitieve personen vooral dat ze extra of zelfs extreem gevoelig zijn voor externe prikkels. Waardoor zou je nog meer het vermoeden kunnen krijgen dat je hoog gevoelig bent?

Gevoelig voor externe prikkels

Het is toch goed om deze even als eerste te benoemen. Dit valt het meeste op en dit is vaak ook de klacht waar mensen het meeste last van hebben. Kun je niet tegen fel licht en tegen hard geluid? Reageer je extreem op geuren? Dan is de kans groot dat jij inderdaad hoog sensitief bent. Het kan ook dat jij helemaal niet afgaat op bijvoorbeeld licht en juist wel weer heel sterk op geluid.

Aanvoelen wat er aan de hand is

Als je HSP bent, voel je vaak snel aan dat er wat aan de hand is. Je hebt het gevoel dat er iets in de lucht hangt. Kom je ergens binnen, dan voel je vaak meteen hoe de sfeer is. Ook emoties van anderen zijn voor jou al snel duidelijk. Je weet of iemand wel of niet lekker in zijn vel zit. Over het algemeen dan natuurlijk.

Je stemt je eerder af op anderen

Meestal hebben hoog sensitieve mensen al snel de neiging om zich af te stemmen op anderen. Wat willen zij? Dit is dan belangrijker voor je dan wat je zelf wilt. We zien in de praktijk zelfs wel eens dat hooggevoelige mensen zich totaal in iemand anders verliezen. Je snel en graag afstemmen op anderen is een vrij duidelijk kenmerk van hoogsensitiviteit.

Sommige kleding niet verdragen

Ben je gevoelig, dan zul je bepaalde kledingstukken liever niet dragen. Je kan hier zelfs jeuk of uitslag van krijgen.

15 Comments

  1. Podczas robienia zdjęć telefonem komórkowym lub tabletem należy włączyć funkcję usługi pozycjonowania GPS w urządzeniu, w przeciwnym razie nie można zlokalizować telefonu komórkowego.

  2. Copper slag recycling Copper fitting recycling Metal waste recycling technology
    Copper cable scrap upcycling, Metal scrap dismantling, Scrap Copper grades

    Sustainable scrap metal handling, Scrap copper waste disposal, Copper cable reprocessing, Metal reclaiming and reutilization center

Leave a Response