zakelijk

Bierglazen bedrukken voor de horeca

Bierglazen bedrukken voor de horeca
377views

Bierglazen met bedrukking worden veel gebruikt in de horeca. Hotels, restaurants, cafés tappen graag bier in een glas dat voorzien is van een eigen logo. Maar ook veel andere locaties waar gasten worden ontvangen maken gebruik van bedrukte bierglazen. Denk eens aan kantoren met een eigen bar, proeflokalen, evenementenlocaties en verenigingen. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst of een gezellige ontmoeting, als er bijgepraat wordt onder het genot van een biertje staan de bierglazen centraal op tafel. En wat is er professioneler dan het bier te schenken in een bierglas met bedrukking?

Manieren om bierglazen te bedrukken

Om een bierglas te laten bedrukken zijn er verschillende druktechnieken mogelijk die elk hun eigen voordelen hebben. Bij Riké Group zijn ze goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zijn ze altijd bereid om aan te geven welke techniek het meest geschikt is.

1.      Zeefdrukken

Het zeefdrukken van bierglazen is een ambachtelijke techniek waarbij het logo of ontwerp in het glas wordt gebrand op een temperatuur van zo’n 600 graden. Hierdoor is de glasbedrukking waterbestendig en zeer krasvast. Met de zeefdruktechniek kun je bierglazen volledig rondom bedrukken en de prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. De bierglazen zijn met deze bedrukking geschikt voor de handafwas maar niet voor de vaatwasser. Bierglazen bedrukken met de zeefdruktechniek is bij hogere aantallen erg interessant.

2.      Transferdruk

Bij transferdruk wordt het ontwerp in spiegelbeeld op grote vellen papier gedrukt met keramische inkt. Deze worden vervolgens handmatig op de juiste plek op het glas aangebracht en vervolgens in een grote oven ingebrand op het glas.

Ook bij deze techniek is de bedrukking van het bierglas geschikt voor afwassen met hand.

3.      Tampondruk

Een andere techniek is de tampondruk waarbij het ontwerp als het ware op het bierglas wordt “gestempeld”. Deze manier is veelal het goedkoopste alternatief en dus een mogelijkheid als je goedkoop bierglazen wilt bedrukken. Het nadeel is dat de opdruk slechts een beperkte omvang kan hebben, dat er een sterke beperking is op het aantal kleuren en dat de inkt niet in het glas ingebakken wordt.

4.      Full colour bedrukken

Eén van de nieuwste technieken en momenteel slechts verkrijgbaar bij enkele zaken in Nederland en België is het full colour laten bedrukken van een glas met behulp van sublimatie. Hierbij vervallen de beperkingen qua kleuren die de andere technieken met zich meebrengen. Het eindresultaat wordt haarscherp en is zeer slijtvast. Dit wordt bereikt doordat er gewerkt wordt met hittegevoelige inkt die zich helemaal vermengt met het glas.

Het nadeel van deze techniek is dat het bij hele grote oplagen en eenvoudige ontwerpen wat duurder is dan de andere technieken.

5.      Graveren

Voor een echt luxe uitstraling is graveren de mooiste optie. Hierbij wordt het design in het glas gegraveerd wat garant staat voor een enorm lange levensduur. Voor deze techniek wordt vaak gekozen als het glas cadeau wordt gedaan aan een relatie of als het glas wordt gebruikt bij speciale gelegenheden.

Graveren kan maar in 1 kleur en is wat duurder dan de andere technieken. Het is dan ook vooral geschikt voor glazen die een bijzondere uitstraling nodig hebben.

6.      Ets Coating

Een goedkoper alternatief voor het graveren van bierglazen is een ets coating. Hiermee krijg je wel de look alsof het glas is gegraveerd, maar eigenlijk is het een coating die op het glas wordt aangebracht. De levensduur van het design is daardoor wel minder lang. Met een beperkter budget kan zo wel dezelfde look behaald worden.

7.      Persoonsnamen

Het bedrukken van iemands eigen naam op het glas is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Hoewel dit zelf natuurlijk geen druktechniek is, bepaalt het wel voor een belangrijk deel de mogelijkheden. Zo worden persoonsnamen vrijwel altijd via transferdruk aangebracht of los gegraveerd. Voor het bedrukken van persoonsnamen is het verstandig

altijd even contact te hebben met een specialist in het bedrukken van bierglazen.

Welke bierglazen kun je bedrukken?

Bierglazen zijn er in allerlei soorten en maten. Vrijwel alle bierglazen zijn geschikt om te bedrukken. Zo kun je de standaardglazen als het Amsterdammertje, het fluitje en de bierpul laten bedrukken met een logo of bedrijfsnaam, maar ook de afwijkende maten als speciaal bierglazen, bierbokalen, Sommelier glazen en stapelglazen kunnen prima bedrukt worden.
Het formaat en de bolling van het glas hebben soms wel effect op de mogelijkheden qua design en druktechniek, maar in de basis kun je elk bierglas bedrukken.

Wat kun je op een bierglas laten bedrukken?

Qua ontwerp zijn er veel mogelijkheden. Van een eenvoudig maatstreepje in het zwart tot een full colour ontwerp die rondom het hele bierglas loopt.
Elke ontwerp heeft wel zo zijn drukmogelijkheden en die bepalen voor een belangrijk deel de prijs.
Goed om te weten: de meeste logo’s bestaan uit een beperkt aantal kleuren en zijn dus prima op bierglazen te drukken met de voorgenoemde meest gebruikte technieken.

Waar kan ik bierglazen bedrukken?

Voor het bedrukken van 1 of 2 bierglazen voor individueel gebruik of een vaderdagcadeautje zijn partijen als Yoursuprise, Hema of Primera de grootste aanbieders. Grotere oplages bierglazen bedrukken (vanaf 36 stuks) is een specialiteit van Riké Group uit Barneveld. Door hun ruime ervaring en contacten met veel verschillende leveranciers vinden ze altijd een passende oplossing.

Leave a Response