huis en tuin

Dakschade? Dit zijn de vervolgstappen.

121views

Ervaar je schade aan en op het dak? Dan is het tijd voor een dakreparatie. De benodigde methode voor het repareren van je dak is afhankelijk van je type dak en de schade die je ervaart. Hieronder leggen we je het verschil uit tussen dakreparaties aan platte en schuine daken.

Plat dak repareren

Schade op een plat dak komt vaak voort uit vervuiling en neerslag die lang blijft liggen op het dakoppervlak. De kans op schade bij een plat dak is groter dan bij een schuin dak. Gelukkig is dit vaak ook makkelijker te verhelpen.

De eerste stap is het vinden van de schade. Soms kan dit worden gezien met het blote oog en in enkele gevallen moeten er speciale methodes worden ingezet zoals rookgasdetectie. De schade op een plat dak komt vrijwel altijd neer op scheuren in de dakbedekking. De volgende stap is dan ook het dichtten van deze scheuren. Een veelvoorkomende vorm van reparatie is het gebruik van dakreparatiepasta. Dit is de meest efficiënte en betaalbare optie, dit wordt voornamelijk ingezet bij kleine schade.

Heb je bitumen dakbedekking? Dan wordt er een bitumen reparatiestrook aangebracht. Dit is een versteviging van de dakbedekking. De strook wordt goed vastgemaakt met een stevige lijm en vervolgens met een zware roller stevig vastgemaakt aan de dakbedekking.

Dakreparatie bij een schuin dak

Bij een schuin dak worden er meerdere vormen van dakreparatie ingezet. Dit komt omdat werken op een schuin dak iets lastiger is, daarbij kunnen er ook meerdere oorzaken van schade zijn. Het kan soms zo simpel zijn als het vervangen van een paar dakpannen, bijvoorbeeld door stormschade.

Iets minder voorkomende problemen zijn beschadigde nokvorsten, dakramen die niet meer goed aansluiten of schade aan het dakkapel.  Elke vorm van schade bij een schuin dak vereist een hele andere methode. Om deze reden is het daarom verstandig meteen een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Een kleine beschadiging groeit snel uit tot ernstige problematiek.

Elk probleem vereist een andere oplossing

Er is helaas geen kant en klaar antwoord op hoe de schade aan het dak kan worden opgelost. Wel wordt het altijd aangeraden om direct een dakdekker in te schakelen. Zo voorkom je grotere problemen.


Leave a Response