Huis en tuin

De beste indeling voor je studio

De beste indeling voor je studio
17views

Het is altijd lastig om te bepalen welke meubels het meest geschikt zijn voor jouw nieuwe woning, zeker wanneer je met een studio niet al te veel ruimte hebt. In deze ruimte zul je koken, slapen, gasten uitnodigen en misschien ook wel (thuis)werken. Je kleine woning moet dus zeer multifunctioneel zijn en dat is best een opgave! Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. In dit artikel zetten we de beste tips op een rij.

Ga voor de juiste kleuren

Het effect van kleur is misschien niet het eerste wat in je opkomt bij het kiezen van verf voor je woning, maar is wel degelijk erg belangrijk. Zo zorgen lichte kleuren voor een grotere indruk, terwijl donkere kleuren een ruimte kleiner laten lijken. Met de beperkte ruimte van een studio is het dus aan te raden om voor lichte kleuren te kiezen. Ook het type vloer dat je kiest, bepaalt veel over de sfeer die je woning krijgt. Gelukkig hoef je je niet helemaal te beperken tot één type! Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed neerleggen bij de bank of het slaapgedeelte, om het zo nog wat af te bakenen en te onderscheiden van de rest van de studio. Kies ook voor een lichte kleur vloer, zodat het eenvoudig is om te variëren met verschillende typen meubels.

Meubels kopen

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk zult aanschaffen zijn de meubels voor je studio. Het is verleidelijk om allerlei leuke spullen te kopen, maar houd ook rekening met de beperkte ruimte die je hebt! Heb je echt twee kasten nodig of is één kast ook genoeg? Koop ook meubels die multifunctioneel zijn, zoals een bedbank en klapstoelen die je tevoorschijn kunt halen wanneer het nodig is.

Een kijkje bij de kringloopwinkels is wat dat betreft een absolute aanrader! Veel mensen verkopen spullen die nog in goede staat zijn en dus geschikt zijn voor een tweede leven in jouw studio. Zo richt je je woning op een zowel originele als duurzame manier in! Naast de kringloopwinkel zijn ook Marktplaats en facebookgroepen een kijkje waard.

Ga slim om met de ruimte

Vind je het lastig om opbergruimte te vinden voor je spullen? Probeer het slim aan te pakken! Kies voor een bed waar opbergdozen in passen en bevestig een aantal plakken en haken aan de muur. Het is ook aan te raden om open kasten te vermijden, zo voorkom je dat de ruimte rommelig oogt.

Als je je studio graag in meerdere kleine ruimtes wilt verdelen, is het handig om gebruik te maken van kamerscheidingen. Je kunt hiervoor een kast gebruiken die je ruimte opsplitst. Een scherm werkt ook goed, of wat dacht je van gordijnen? Deze laatste optie is ideaal, omdat het de ruimte volledig afsluit, maar nog steeds licht doorlaat. Bevestig een rail aan het plafond en sluit het gordijn af wanneer het jou uitkomt. Je gordijn op maat laten maken geeft hiervoor het mooiste effect. 

Zorg voor de juiste belichting

Gordijnen kunnen zeker niet ontbreken in jouw woning! Bij het aanschaffen van de juiste gordijnen moet je rekening houden met een aantal zaken. Wil je dat de gordijnen vooral privacy bieden, of moeten ze juist de ruimte verduisteren? Afhankelijk van de locatie van je woning kun je het beste kiezen voor gordijnen of jaloezieën. Ook goede verlichting is essentieel. Kies daarom voor een goede plafondlamp die geen ruimte inneemt op de vloer. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor meerdere sfeerlampen door de ruimte heen, om zo slechts een deel van de woning tegelijk te verlichten.

Leave a Response