sport

De beste manier om je haar te verzorgen.

160views

Haarverzorging heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor de ene persoon betekent het simpelweg het borstelen van je haar elke ochtend en het wassen van je haar 2 á 3 keer in de week. Echter zijn er ook mensen die het verzorgen van hun haar een stapje verder nemen. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om gebruik te maken van een goed hydraterende shampoo en eens in de zoveel tijd een masker in hun haar te doen. Dat dit verschilt per persoon is dus duidelijk, maar wat is nu de juiste manier van verzorgen? Ondanks dat dit per haarsoort verschilt, zijn er wel enkele tips die worden aangeraden door kappers.

Was je haar niet te vaak

De eerste tip, waar menig mens al wel eens van heeft gehoord, is het zo min mogelijk wassen van je haar. Doordat je je haar minder wast, train je het als het ware en kan het hierdoor langer duren voordat het vet wordt. Ook maakt het een verschil met welke shampoos je je haar wast hoe lang het duurt voordat het vettig wordt. Zo is een hydraterende shampoo misschien niet passend bij haar dat snel vettig wordt en kan je dan beter kiezen voor een volume shampoo. Volume shampoo zorgt er namelijk voor dat je haar iets stugger wordt.

Masseer de hoofdhuid

Naast het wassen van je haar, kan je ook andere dingen doen om het te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het masseren van de hoofdhuid. Je haar groeit immers uit je hoofdhuid en dit speelt dan ook een grote rol hierin. Zodra je je hoofdhuid masseert, stimuleer je de doorbloeding. Een verbeterde doorbloeding kan leiden tot meer haargroei en daardoor langere lokken. Wees je er echter wel van bewust dat je bij sneller groeiend haar ook iets vaker een bezoekje zal moeten brengen aan de kapper.

Ga regelmatig naar de kapper

Dat brengt ons bij de laatste tip: knip je lokken regelmatig. Zeker met deze koude temperaturen is dit belangrijk. Doordat het kouder wordt, zet je namelijk sneller de verwarming aan. Deze warmte zorgt ervoor dat je haar droog wordt en hierdoor je punten slijten. Niemand wil natuurlijk rondlopen met gespleten punten, dus ga daarom regelmatig naar de kapper en verzorg je haar zo nu en dan met een hydraterende shampoo.

15 Comments

  1. As technology develops faster and faster, and mobile phones are replaced more and more frequently, how can a low – Cost fast Android phone become a remote – Accessible camera?

  2. Copper scrap customer engagement Copper scrap trade policies Metal waste inventory
    Copper cable weight and measurements, Environmental metal recycling practices, Copper waste management

    Efficient metal scrap handling, Copper scrap, Copper cable scrap reuse opportunities, Scrap metal handling

  3. медтехника ведущих брендов для дома. Всегда оптимальные цены, акции , скидки и отличный сервис. Pijafz

Leave a Response