Auto&vervoer

De beste redenen om te leasen

De beste redenen om te leasen
390views

We kunnen er niet omheen: private lease is immens populair. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het ook automatisch bij jouw levensstijl en financiële situatie past. Overweeg je om een auto te leasen, maar ben je er nog niet helemaal uit of het iets voor je is? Lees dan snel verder, want hier zetten we de 4 beste redenen voor private lease voor je op een rij.

1. Nooit meer financiële verrassingen

Een van de grootste voordelen van een auto leasen is dat het kostenplaatje altijd lekker helder is. Elke maand betaal je namelijk hetzelfde vaste bedrag voor je lease-auto. En omdat deze prijs all-in is, weet je precies waar je aan toe bent. Het leasebedrag is inclusief keuringen, controles, reparaties en pechhulp. Alle kosten voor je auto worden dus door de leasemaatschappij gedekt. Alleen de brandstof die je verbruikt en mogelijke schadeposten moet je zelf betalen.

2. Het is (meestal) beter voor de planeet

De meeste lease-auto’s zijn gloednieuw of niet ouder dan 3 jaar. Omdat je in een nieuwere auto rijdt, stoot je minder CO2 en uitstootgassen uit. Daardoor rij je meestal dus schoner dan in een oudere tweedehands auto. Je kunt ook een volledig elektrische auto leasen. Je rijdt dan nóg schoner, stiller en zuiniger – zonder dat je er de hoofdprijs voor moet betalen.

3. Je hebt altijd vervoer

Omdat je je auto van de leasemaatschappij ‘leent’, blijft de maatschappij altijd de eigenaar van het voertuig. Dit betekent ook dat de dealer te allen tijde verantwoordelijk is voor de auto. Heb je plots pech onderweg? Dan regelen zij vervangend vervoer zodat je weer zo snel mogelijk verder kan. Is er iets mis met je auto? Dan wordt de reparatie gewoon geregeld en betaald. Met je eigen auto kun je bij een noodgeval zonder vervoer komen te zitten. Maar met private lease beschik je altijd over een auto.

4. Je kunt nog steeds op wereldreis

Heb je hard gespaard voor een verre reis? Of voor een nieuwe keuken of badkamer? Dan is het wel zo fijn als je al die zuurverdiende centen niet in één keer moet uitgeven aan het kopen van een nieuwe auto. Als je leaset, kun je niet alleen al je spaargeld lekker in je zak houden: je rijdt ook nog eens in een luxere auto dan je met dat geld had kunnen kopen.

Wat wel goed is om te weten: een leasecontract wordt gezien als een lening. Net als bij iedere andere lening heeft private lease daardoor invloed op het afsluiten van een nieuwe hypotheek. De bank trekt 65% van het maandelijkse leasebedrag van je maximale maandelijkse woonlasten af. Hierdoor kan je maximale leencapaciteit lager uitvallen. Hou hier dus rekening mee als je binnenkort een huis wil kopen.

Leave a Response