Huis en tuinMannenVrouwen

De grootste voordelen van een eigen paard

De grootste voordelen van een eigen paard
1.22Kviews

Het blijft voor veel paardenliefhebbers niet meer dan een stoute droom. Een eigen paard. Toen je jong was konden je ouders hier vaak smakelijk om lachen. Deden het af als te duur en daarmee was de discussie gevoerd. Nu je inmiddels de volwassen leeftijd hebt bereikt, begint het toch steeds meer te kriebelen om zelf deze stap te gaan zetten. Maar is dit wel zo verstandig? Waarom zou je geld investeren in een eigen paard als je ook eenvoudig op één van de paarden in de nabij gelegen manege kunt rijden? Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Paardrijden is altijd mogelijk

Als liefhebber van ruitersport www.nedlandic.nl vind je het natuurlijk heerlijk om zoveel mogelijk uren per week te rijden. Helaas is dit bij de manege niet altijd mogelijk. Soms wordt jouw favoriete paard simpelweg door iemand anders gebruikt of is er geen tijd om een ritje in te plannen. Ook een avondrit is in veel gevallen niet mogelijk. Wanneer je beschikt over een eigen paard, bepaal je zelf wanneer je hier op rijdt. Gewoon wanneer jou dat uitkomt. Of je nu liever laat in de avond nog even een ritje maakt of voor de zonsopgang je paard klaarmaakt. Alles is mogelijk. Paardrijden wanneer jij dat wilt, op ieder moment van de dag. Een luxe waar veel paardenliefhebbers alleen maar van kunnen dromen.

Voor iedereen mogelijk


Het voordeel van een eigen paard is dat het voor bijna iedereen mogelijk is om over één te beschikken. Je hebt geen gigantische woning met enorme lap grond nodig om een paard te houden. Natuurlijk is het fantastisch als je een paard aan huis kunt houden, maar dit is in de meeste gevallen niet realistisch. Wanneer die ruimte er niet is en je wellicht zelfs in een flat woont, dan kan je ervoor kiezen om jouw paard in een nabij gelegen stal te plaatsen. Vaak betaal je hierbij niet alleen onderdak, maar is voer en verzorging ook inbegrepen.

Bedenk wel dat – wanneer je je paard in een stal plaatst – de kans bestaat dat je enkel op afgesproken tijdstippen op bezoek kunt komen. Hierdoor verdwijnt dus wel de flexibiliteit van het hebben van een eigen paard. Wel kan je vaak in samenspraak met de eigenaar van de stal tot compromissen komen. Wanneer jij bijvoorbeeld liever zelf voer aan je paard geeft, dan kan je afspreken dat enkel de door jou gekozen voer wordt gebruikt. Ook hooiruiven kopen voor paarden wanneer je een speciaal soort wilt is meestal geen probleem. Blijf daarom altijd goed overleggen.

Onbeschrijfelijke band

Het grootste voordeel van een eigen paard is dat je natuurlijk een onbeschrijfelijke band met jouw paard opbouwt. Heel anders dan wanneer je telkens op een andere paard moet rijden. Je leert precies hoe hij zich gedraagt in bepaalde situaties, wat hij fijn vindt en hoe hij reageert als jij niet lekker in je vel zit. Bij het nemen van een hindernis voel je precies aan of het goed gaat komen of dat je paard nog wat geruststelling nodig heeft. Kortom, een eigen paard is ook wel de beste vriend die je ooit zult vinden.

Leave a Response