Uncategorized

De kosten van een makelaar

280views

De woningmarkt is tegenwoordig erg krap en de vraag naar betaalbare woningen is gigantisch geworden. Op het moment dat je jouw woning wil verkopen gaat dat niet altijd volgens de gewenste snelheid. Het kan namelijk erg lastig zijn om een geschikte koper of verkoper te vinden. Bij iQ Makelaars snappen we dat! Je moet het namelijk over veel dingen eens worden wat betreft de woning. Hiervoor kun je een makelaar inschakelen. Maar wat zijn hier precies voor de gemiddelde kosten hiervoor?

Courtage van een makelaar

Er zijn veel verschillende factoren die meespelen bij de verkoop van je woning. Makelaars opereren vaak op basis van een zogenoemde courtage; ook wel een percentage van de uiteindelijke verkoopsom. De voordelen hiervan zijn dat, als de verkoopprijs meevalt, de prijs van de makelaar ook positief uitpakt. Uiteraard profiteert de makelaar mee als de onderhandelingen met de koper goed gevoerd zijn. De gemiddelde kosten bij verkoop van een woning zijn dan ook niet uit te drukken in een bedrag maar in percentages. Bij iQ Makelaars wordt er een gangbare percentage van 1 inclusief BTW gehanteerd.

Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast kan je een gratis en vrijblijvende woning waardebepaling aanvragen om meer inzicht te krijgen in de kosten!

Leave a Response