fashionMannen

De lekkerste luchtjes voor mannen

De lekkerste luchtjes voor mannen
2.3Kviews

Geur speelt een belangrijke rol in onze beleving van de ander. Iemand die lekker ruikt wordt al snel aantrekkelijk gevonden. Een lekker luchtje doet dus veel voor je als je uitgaat. De meeste mannengeuren zijn wat zwaarder en kruidiger dan vrouwengeuren. Damesgeuren zijn eerder wat bloemig en fris. Als man doe je er dus goed aan voor een echte mannengeur te kiezen. Er zijn veel bekende luchtjes voor mannen, van merken als Calvin Klein, Hugo Boss en Jean Paul Gaultier. Als je op zoek bent naar een lekker geurtje kun je het beste diverse geuren uitproberen. De meeste mannen blijven na verloop van tijd bij een vaste geur die hen bevalt, en gebruiken die elke dag. Er is echter niets op tegen om af en toe te wisselen van geur. Zo passen lichtere luchtjes voor mannen beter bij de zomermaanden en een zware geur bij de winter. Als je graag varieert is het handig meerdere geuren tot je beschikking te hebben, zodat je voor elke gelegenheid een passende geur kunt gebruiken. Met een kleine voorraad luchtjes pak je elke ochtend de juiste, voor een goed begin van je dag.

Welke geur past bij jou?

Geuren zijn natuurlijk een kwestie van smaak. De enige manier om een luchtje te vinden dat bij jou past, is door een aantal luchtjes voor mannen uit te proberen. Als je graag een origineel luchtje wilt, kies je een geur van een merk dat niet zo bekend is. Je kunt bovenstaande merken dan beter vermijden. Veel Nederlandse mannen gebruiken geuren van deze grote merken. Gelukkig zijn er ook geuren op de markt die niet standaard zijn. Daarvoor kun je naar een speciaalzaak gaan. De betere modezaken verkopen bijvoorbeeld ook geuren voor mannen. Als je een geur uitzoekt zul je op een aantal zaken moeten letten. Test de geur bijvoorbeeld het liefst op je huid en niet op papier, zoals gebruikelijk is in parfumzaken. Zo kom je er het snelst achter welke luchtjes voor mannen jij lekker vindt.

Lang plezier van je parfum

Je kunt parfum op meerdere manieren gebruiken. Breng je luchtje bijvoorbeeld aan op je polsen en hals. Je warme huid activeert het luchtje en zorgt voor een aangename geur. Je kunt ook je luchtje in de lucht spuiten en er vervolgens doorheen lopen. Gebruik echter niet te veel, dan doe je het effect van je luchtje teniet. Veel vrouwen vinden het niet prettig als een man te sterk ruikt, ook als hij een lekker luchtje op heeft. Vooral als je uit eten gaat wil je niet dat jouw geur overheerst. 

Bijpassende producten

Naast een eau de parfum bieden merken vaak ook bijpassende producten aan. Die kunnen goed van pas komen. Een bijbehorende douchegel, deodorant en aftershave helpen je namelijk het parfum langer vast te houden. Je bouwt de geur als het ware op door deze producten samen te gebruiken. Zo blijf je de hele dag lekker ruiken naar jouw favoriete geur en gaat je eau de parfum langer mee. 

Leave a Response