Uncategorized

De leukste spelletjes voor het hele gezin

166views

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel spellen op de markt. Maar wat zijn nu de leukste spelletjes voor het gezin? Dat lees je in dit artikel. Je kunt bij spellen kiezen uit verschillende soorten, zoals bordspellen en dobbelspellen. Een populair dobbelspel is bijvoorbeeld Qwixx Longo. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer. In dit artikel benoemen we de populairste spellen.

Dobbelspellen die populair zijn voor gezinnen  

Een spel dat je wellicht wel kent is regenwormen. Dit is een compact en snel dobbelspel dat je bijna overal wel kunt spelen. Zo kun je dit al in een half uur hebben uitgespeeld. Een ideaal spel voor in de trein of op de camping dus! Leuk met het hele gezin. Een ander populair dobbelspel is keer op keer. Hierbij kruis je vakjes aan op je speelveld en moet je kolommen en gekleurde gebieden zo snel mogelijk vullen. 

Leuke en actieve spellen voor het gezin  

Naast de bovengenoemde spellen is ook Beverbende een populair spel voor het hele gezin.

Hierbij komen tactiek en geheugen kijken. Je hebt bij Beverbende vier kaarten met verschillende figuren voor je liggen, waarbij je eerst twee mag bekijken. Er zijn kaarten met punten en kaarten met acties. Het doel van het spel is om zo laag mogelijk te eindigen. Een ander bekend spel is Ticket to ride; een mooi familiespel om met zijn allen te spelen. Bij Ticket to ride moet je zoveel mogelijk steden met elkaar verbinden door allemaal treinen te plaatsen. Wanneer je de meeste verbindingen hebt gelegd, win je het spel. 

Dit populaire spel wordt veel gespeeld  

Een spel wat niet mag ontbreken in dit artikel is Qwixx Longo. Wellicht heb je dit al wel eens gespeeld. Hierbij moet iedere speler zoveel mogelijk getallen in vier verschillende kleuren aankruisen. Dit kan de speler doen op het scoreblad. Dit spel is onder andere verkrijgbaar bij KoningBordspel.nl. Let wel op, want dit spel is erg verslavend! Qwixx Long verschilt van de normale Qwixx doordat het langere getallenrijen bevat en daarnaast 8-zijdige dobbelstenen heeft.

Leave a Response