Travel

De Moezel, één van de mooiste streken van Duitsland

344views

Wanneer we het hebben over één van de mooiste streken van Duitsland is de kans ontzettend groot dat we praten over de Moezel. Het betreft hier een heuvelachtig landschap waar vooral de gelijknamige rivier in opvalt die zich een weg door de omgeving baant. Je treft hier niet alleen de meest gezellige dorpjes aan, maar ook tal van uitgestrekte wijnvelden en natuurlijk ook de meest gezellige steden. Voor deze streek geldt dat ze er bekend om staat één van de meest populaire toeristische gebieden te zijn van Duitsland en dat is niet zonder reden. Wil je hier graag nog wat meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen absoluut een aanrader.

Burg Eltz; één van de mooiste burchten van Duitsland

Wie Moezel zegt denkt meer dan waarschijnlijk ook meteen aan de zogenaamde Burg Eltz. Dit is zonder enige twijfel één van de mooiste burchten die je in Duitsland aantreft. Er zijn verschillende manieren om het dorp te kunnen bereiken. In eerste instantie is het mogelijk om de auto te nemen, maar er is een interessanter of eigenlijk vooral mooier alternatief. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vanuit het dorp ‘Moselkern’ de wandelroute te nemen naar de burcht. Deze wandelroute afleggen neemt ongeveer 40 minuten tijd in beslag. Ze neemt je mee door het prachtige Eltzer bos. De Burg Eltz is niet alleen te bewonderen van buitenaf. Je kan er dan ook perfect voor kiezen om ze ook van binnen te gaan bekijken. Een ticket kost op moment van schrijven 10 euro en de rondleiding neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Wat ons betreft zeker de moeite waard om te doen!

Trier, de oudste stad van het land

Tijdens een bezoek aan de Moezel mag je ook zeker een bezoek aan de oudste stad van Duitsland niet over het hoofd zien. Het gaat hierbij om de stad die luistert naar de naam ‘Trier’. Het meest eenvoudig is het om het centrum van de stad in te rijden via Porta Nigra. Ben je met de auto? Dan kan je eigenlijk het best parkeren in de parkeergarage welke zich bevindt tegenover de Porta Nigra. Op deze manier loop je meteen de stad in. Trier is een stad  die zich sowieso uitstekend leent om te voet te ontdekken. Alle bezienswaardigheden zijn immers op geringe afstand van elkaar terug te vinden. Eén van de meest bijzondere gebouwen van Trier en bij uitbreiding van de volledige Moezel is ongetwijfeld Porta Nigra. Het gaat hierbij om een oude stadspoort welke dateert van het jaar 170! Dit is echter zeker niet de enige bezienswaardigheid die de moeite waard is om hier te ontdekken. Wat namelijk bovendien ook te denken van de Keizerlijke Thermen en de Dom van Trier? Stuk voor stuk absolute toppers om even te gaan bezoeken tijdens je vakantie in de Moezel!

Kröv en de vele andere prachtige wijndorpen

De Moezel staat er tot slot ook om bekend enkele ronduit prachtige wijndorpen te huisvesten. Eén van de mooiste van allemaal is ongetwijfeld Kröv. Het centrum van het dorp is ontzettend charmant en slaagt er doorgaans in om de harten van haar bezoekers meteen te veroveren. Ook zeer mooi hier is de promenade langs de Moezel. Wanneer je wandeling achter de rug is kan je hier tot slot menig aantal uitstekende restaurantjes ontdekken die je de lekkerste maaltijden kunnen voorschotelen. Ga snel naar 27vakantiedagen.nl als je graag naar Moezel op vakantie wil gaan!

Leave a Response