Uncategorized

De mogelijkheden voor het afsluiten van een telefoonabonnement

telefoonabonnement afsluiten (1)
708views

De prijzen stijgen tegenwoordig de pan uit wat betreft het afsluiten van een mobiele telefoonabonnement. Je moet niet gek opkijken als je voor een tweejarig abonnement elke maand 50 of 60 euro moet neerleggen. En dat alleen voor het nieuwste model. Hier krijg je uiteraard ook een telefoon bij. Dus ook deze betaal je gedurende de twee jaar af en zal daarna van jou zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om een abonnement zonder telefoon te nemen. Je zou dan zelf een telefoon moeten aanschaffen. Dit heeft zo z’n voor- en nadelen. Je zit namelijk nog steeds vast aan een abonnement. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden voor het afsluiten van een telefoonabonnement.

Kijk naar wat jij nodig hebt

Voor je überhaupt iets afsluit is het van belang om te kijken wat je precies wil afsluiten. Hierbij kan je kijken naar wat je bijvoorbeeld de afgelopen periode hebt verbruikt. Althans, als je verwacht dat het verbruik hetzelfde zal blijven. Wanneer dit niet het geval is zal je een inschatting moeten maken of (tijdelijk) een prepaid simkaart moeten overwegen. Op die manier betaal je nooit te veel en zit je ook niet zonder internet of belminuten.

Vergelijk de voor- en nadelen

Het afsluiten van een telefoonabonnement kent zo z’n voor- en nadelen. Het voordeel van een abonnement met telefoon is dat je de telefoon afbetaald in termijnen. Je hoeft dus niet in 1 keer een groot bedrag neer te leggen en je weet waar je elke maand aan toe bent. Echter is het nadeel wel dat je hierdoor aan het einde van de rit meer betaalt voor de telefoon. Tevens is een nadeel dat je 1 of 2 jaar vast zit aan dit abonnement. Wanneer je verbruik wijzigt, je telefoon kapot gaat of je gaat reizen zal je door moeten betalen want je hebt een contract getekend. Als je telefoon kapot gaat zal je op een andere manier aan een telefoon moeten komen. Wanneer je gaat reizen is het vaak niet mogelijk om dit abonnement stop te zetten. Echter is dit wel afhankelijk van welke provider je hebt. Tevens wordt een telefoon op afbetaling gezien als een schuld. Ga je binnenkort een huis kopen? Dan wordt een telefoon op afbetaling meegenomen in de berekening.

Prepaid simkaart

Vroeger maakten we allemaal gebruik van een prepaid simkaart. We konden deze opladen en hier een aantal maanden of een jaar mee doen. Wanneer het beltegoed op was, kon je een nieuw kaartje halen en je simkaart weer opladen zodat je weer kon internetten en bellen. Dit heeft als grote voordeel dat je dus nooit te veel betaalt. Je betaalt wat je gebruikt. En als je op reis gaat dan laad je hem niet op en maak je dus ook geen kosten. Een nadeel is dat wanneer deze op is, je zonder internet/belminuten komt te zitten. Je zal dus zelf in de gaten moeten houden hoeveel tegoed je nog hebt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vergelijk dan eens prepaid internet bij Prepaidsimkaart.net. Er zijn namelijk veel verschillende opties!

Leave a Response