fashion

De perfecte zonnebril!

151views

Wanneer de lente aanbreekt en het zonnetje er regelmatig doorheen komt zie je veel mensen een zonnebril dragen. Het dragen van een zonnebril is dan ook erg populair om verschillende redenen. Zo beschermt het natuurlijk je ogen tegen de zon waardoor jij beter door het verkeer kunt, maar ook wordt een zonnebril vaak gedragen als stukje mode. Het sluit namelijk perfect aan op een outfit. In deze tekst lees je meer over de voordelen van een zonnebril en de verschillenden merken. 

Waarom een zonnebril?

De voornamelijkste reden bij het dragen van een zonnebril is natuurlijk de felle zonnestralen. Zonlicht kan namelijk ook nog is schade toebrengen aan je ogen. Net zoals je je huid beschermd met zonnebrand, moet je ook goed zorgen voor je ogen. Neem bijvoorbeeld een Ray-Ban zonnebril. Dit merk is erg populair waarbij je de glazen naar eigen wens kunt laten maken. Ook is het mogelijk om een zonnebril op sterkte aan te schaffen. De glazen van deze bril bestaan altijd uit een uv-filter. Deze filter zorgt ervoor dat de felle stralen van de zon jouw ogen niet raakt. Als je hier geen gebaar aan geeft en gewoon fel in de zon blijft kijken kan dit op ten duur een oogziekte veroorzaken dat zelfs kan leiden tot blindheid. Een zonnebril is buiten dat het een mooi accessoires is, dus wel degelijk erg belangrijk. 

Een zonnebril kan rimpels voorkomen 

Het is natuurlijk erg gek om te horen, maar een zonnebril kan rimpels voorkomen. Als je eens nagaat wat je doet als je in de zon kijkt zonder zonnebril? Je gaat dan je ogen dichtknijpen, bewust of onbewust maar iedereen doet dit. Hierbij zorg je voor veel onnodige spanning in het voorhoofd waardoor je op langer termijn rimpels kunt veroorzaken. Bij het dragen van een zonnebril wordt dan het felle zonlicht gefilterd waardoor je niet of minder lang je ogen hoeft dicht te knijpen. Hiermee voorkom je dus de spanning wat ervoor zorgt dat je rimpels krijgt. Ook voorkom je met een zonnebril eventuele hoofdpijn. 

Welke zonnebril past bij mij?

Er zijn erg veel verschillende zonnebrillen in diverse soorten kleuren, types en merken. Het is daarom ook niet gemakkelijk om een zonnebril uit te kiezen. Wel kun je alvast voor jezelf de kenmerken die een zonnebril voor jou moet hebben nagaan. Hierdoor kun je een beetje de merken afgaan en zul je sneller een zonnebril vinden die bij jou past. Elke zonnebril heeft vaak ook zijn eigen eigenschappen of kenmerken. Zo heeft een Gucci zonnebril  hun bekende logo op hun bril en hebben ze bepaalde type brillen.

Leave a Response