sport

De platenspeler maakt een comeback!

51views

Als je aan een platenspeler denkt, dan denk je vaak aan vroeger. Dat was ook zo, in de jaren 60 was dit item erg gewild. Bijna iedereen had wel een platenspeler thuis waar veel LP’s op werder afgespeeld. Het geluid van een platenspeler is erg excentriek. Later werd de cd-speler uitgebracht. De meeste huishoudens stapten over van een platenspeler naar een cd-speler. Vervolgens werd de mp3-speler uitgevonden, hierdoor werd de platenspeler helemaal niet meer gebruikt. Maar de platenspeler begint zijn populariteit weer terug te winnen. Steeds meer huishoudens hebben een platenspeler thuis. Helemaal terecht, het staat alleen niet mooi, maar heeft ook een prachtig authentiek geluid!

Een platenspeler gebruiken

Een platenspeler werkt heel anders dan een liedje opzoeken via YouTube of Spotify. Het geluid is heel anders en daarnaast is het anders gebouwd. Bij een platenspeler leest de naald de draaiende LP. Dit kan door de groeven die de naald volgt. De trillingen die ontstaan vormen het geluid dat wij horen. De trillingen worden ook omgezet naar een signaal, die weer doorgestuurd wordt naar de versterken. De arm van de platenspeler zorgt ervoor dat de naald goed op zijn plek blijft. Dit is belangrijk, omdat het geluid anders dof kan aanhoren. De platenspeler is dus een speciaal en uniek instrument.

Platenspelers bij Maxiaxi

Ben jij helemaal enthousiast geworden en wil je een platenspeler aanschaffen? Wij hebben de plek voor jou! Bij de speciaalzaak Maxiaxi haal je jouw platenspeler! Zij hebben een ruim aanbod aan licht en geluid apparatuur. Heb jij een vraag over platenspelers, dan helpen de specialisten bij Maxiaxi jou graag verder. Neem snel een kijkje op de website!

Leave a Response