Uncategorized

De vergelijking tussen goud en zilver

295views

Als je wilt investeren, kun je ervoor kiezen om in edelmetalen te investeren. Dit komt omdat de prijs van deze metalen erg veel schommelt. De meest gekozen metalen zijn goud en zilver. Echter is het voor veel mensen lastig om de vergelijking tussen goud en zilver goed te maken.

Goud

Goud is één van de duurste metalen die er is. Zilver is een stuk duurder dan goud. Dit komt omdat er voor particulieren veel meer vraag is naar goud dan naar zilver.

Voor zilver wordt meer dan de helft gebruikt voor de industrie. Bij goud is dit maar één tiende van de vraag naar goud. Dit komt waarschijnlijk omdat er veel meer goud boven de grond is dan zilver. Goud wordt ook veel gebruikt om sieraden van te maken.

Als je een investering wilt hebben die veel geld waard is zonder dat je er heel erg veel ruimte aan kwijt bent, kan goud een hele goede optie voor je zijn. Op die manier kun je namelijk een goudbaar 100 gram kopen. Hier kun je er meerdere van kopen. Als je dit hebt gekocht, kun je deze opsparen en weer verkopen als de prijzen weer hoger zijn voor goud. Op die manier heb je een investering gedaan en kun je er later ook nog eens iets voor terug krijgen. Verder kun je op deze manier ook makkelijk geld op sparen.

Zilver

In zilver kun je ook erg goed investeren. Dit komt omdat de waarde van zilver nu flink aan het stijgen is. De vraag naar zilver is namelijk erg hoog. Meer dan de helft van de productie van zilver gaat naar industrie. Meer dan een kwart van het zilver werd opgekocht door beleggers.

Bij zilver is de vraag een stuk hoger dan het aanbod is. Er is namelijk een jaarlijks tekort aan zilver. Dit wordt vaak opgelost door het omsmelten van zilveren munten. Hierdoor is er echter nog steeds niet genoeg zilver dat er geproduceerd wordt.

De voorraad aan zilver in de wereld is steeds verder aan het dalen. Omdat beleggers een groot deel van de voorraad aan zilver die er nog over is bezitten, worden de prijzen van zilver ook steeds hoger. Zilver kopen in Nederland kan daarom ook een goede keuze zijn om in te investeren.

Vergelijking

De vergelijking tussen goud en zilver is makkelijk te maken. Goud is een aardig duur metaal wat voor veel geld wordt verkocht. Echter is het rendement wat je hieraan kunt verdienen niet al te hoog. Dit komt omdat er nog veel goud is en gewonnen wordt. Hiernaast is de vraag naar goud ook niet al te hoog.

Bij zilver is dit een ander verhaal. Zilver is een niet al te duur materiaal. Echter is het rendement wat je kunt verdienen aan zilver wel steeds verder omhoog gegaan. Dit ligt daarom ook een stuk hoger dan het rendement van goud. Dit komt omdat de vraag veel hoger is dan de hoeveelheid aan zilver die gewonnen wordt.

Leave a Response