Auto&vervoer

De voordelen tijdens het leasen van een auto

De voordelen tijdens het leasen van een auto
38views

Een auto leasen is sinds kort enorm populair onder de mensen van Nederland. De voordelen van het leasen van een auto zijn namelijk groter dan de voordelen van het kopen van een auto of het huren van een auto. Overweeg jij ook om een auto te leasen? Dan is het goed om te weten welke voordelen er zijn. Lees het in dit artikel. Weet je nog niet wat leasen is? Ook dit leggen we je kort uit!

Wat is leasen?

Het leasen van een auto lijkt erg veel op het huren van een auto. Net zoals het huren van een auto ben je verantwoordelijk voor de auto. Het leasecontract dat je aangaat is echter voor een langere periode dan wanneer je een auto huurt. Daarnaast hoef je geen grote investering te maken wanneer je een auto least, anders dan het kopen van een auto. Je bent echter niet de eigenaar van de auto bij een leasecontract. Het leasecontract wordt onderhouden door maandelijks een termijnbedrag te betalen. In dit termijnbedrag zit alles wat je nodig hebt voor de auto inbegrepen. Later vertellen we je hier meer over.

Een leasecontract komt voor in twee vormen. Allereerst de private lease, deze leasevorm is voor particulieren bedoeld die met de auto bijvoorbeeld de boodschappen willen doen of op vakantie willen gaan. De tweede leasevorm, financial lease, is voor zakelijke doeleinden en wordt vaak aangegaan door werkgevers met werknemers en zzp’ers. Zij gebruiken de auto om van en naar werk te gaan of klanten te bezoeken.

Wat zijn de voordelen van een lease?

Voor een private lease gelden andere voordelen dan voor een financial lease.

Voor een private lease is het grootste voordeel van de lease dat alle kosten van de auto onder het termijnbedrag vallen. Het termijnbedrag bestaat uit niet alleen de auto die je leaset, maar ook de autoverzekering. De wegenbelasting en het onderhoud van de auto zitten ook in het termijnbedrag inbegrepen.

De financial lease haalt meer financiële voordelen uit een lease. De belasting die betaalt wordt over het termijnbedrag (de autoverzekering, wegenbelasting en eventueel onderhoud) kan opgeteld worden bij de belasting aangifte van het bedrijf waaronder de financial lease is geregistreerd.

Leave a Response