Mens&gezondheid

De voordelen van een combisteamer

79views

Als je op zoek bent naar een nieuwe oven dan kan een combisteamer een interessante aanschaf zijn. Met een steamer heb je veel meer mogelijkheden voor het bereiden van producten dan met een reguliere oven. Het is het waard om te overwegen of dit een goede investering voor je is. Om je te helpen bij die overweging hebben we dit artikel geschreven. We laten zien wat de mogelijkheden zijn van een stoomoven zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Je leest hier alles over de voordelen die een model met stoom je kunnen bieden.

Gezond eten voor je gasten

Met een combisteamer maak je de gerechten die je bereidt meteen een stuk gezonder. Daar is geen twijfel over mogelijk. Gestoomde producten zijn gezonder dan gekookte producten. Er blijven meer mineralen en vitaminen behouden en de smaak van de producten is een stuk beter. Gestoomde groente heeft weinig toevoegingen nodig. Dat scheelt ook weer kruiden, olie en boter om smaak toe te voegen. De mooie, pure smaak van de groente komt perfect tot zijn recht. Met de huidige trend dat mensen gezonder willen leven is dat een mogelijkheid om je gasten op hun wenken te bedienen.

Nooit meer verlepte groente met combisteamer

Als je groente bereid in de combisteamer heb je nooit meer last van groente die te lang gekookt hebben in het water en er daardoor verlept uitzien en pap worden. Je kunt de steamer zo instellen dat de temperatuur onder het kookpunt ligt en je stelt de timer in zodat je weet dat je groente knapperig en mooi van kleur blijft. Daarnaast wordt vlees en vis boterzacht in de stoomoven. Zo kun je bijvoorbeeld kip heel mals en gaar maken als je de stoomstand combineert met hete lucht. Daarmee voorkom je ook dat de kip niet gaar genoeg is en krijgt salmonella geen kans.

Minder plek nodig op de kachel

Als je eenmaal met een combisteamer gaat werken zul je merken dat je steeds meer producten erin gaat bereiden. Als je wilt kun je zelfs sous vide bereidingen in een stoomoven realiseren. Hoe meer je met de oven werkt, hoe minder je de kachel nodig hebt. Dat scheelt je een hoop plek op de kachel die je voor andere bereidingen kunt bewaren. Daarnaast werkt een stoomoven op elektriciteit en niet op gas. Dat levert je in deze tijd ook nog financieel een besparing op. Als je het slim aanpakt kan je dat een hoop schelen.

Maak het jezelf gemakkelijk met combisteamer

Je maakt het jezelf makkelijk als je met een combisteamer gaat werken. Het is veel makkelijker om producten te bereiden in de stoomoven. Je maakt bijvoorbeeld groente schoon, schuift ze in de steamer en als de piep gaat zijn ze klaar. Je hoeft niet op te letten, het gaat altijd goed. Een parelhoen gaar je voor in de stoomstand en als het tijd is om deze te serveren warm je hem op in hete lucht of je bakt hem even in een pan en je hebt een supermals en toch knapperige gerecht van gevogelte voor je gasten gemaakt.

Leave a Response