Huis en tuinUncategorized

De voordelen van een elektrische boiler

Boiler
177views

Wanneer we gaan kijken naar het aantal elektrische boilers in Nederland, dan zien we dat er steeds meer mensen zijn, die ervoor kiezen om een elektrische variant aan te schaffen. Logisch, aangezien één van de grote voordelen is, dat je deze praktisch overal kunt plaatsen in huis. Waar de ouderwetse boiler toch wat nadelen heeft ten aanzien van de plaatsing alsook de duur van opwarming van het water, is het zeker niet zo heel gek dat er steeds meer mensen kiezen voor deze oplossing. Om je een idee te geven wat de voordelen hiervan zijn, is het goed om eerst verder in te gaan om de werking van deze boiler.

Hoe werkt het?

Als we gaan kijken naar de werking van een elektrische boiler, dan klinkt het vaak een stuk ingewikkelder, dan dat het in werkelijkheid eigenlijk is. Het is niets meer, dan een reservoir, waarin koud water door middel van een verwarmingselement wordt opgewarmt. Dat betekent, dat wanneer jij warm water uit de kraan wil hebben, dit in principe direct voor handen is. Dit komt omdat een elektrische boiler in de meeste gevallen wordt geplaatst vlak bij het punt waar ook daadwerkelijk warm water nodig is. Het is immers zonde om het water eerst door een lange leiding te laten stromen, met de kans dat het sneller afkoelt en je dus minder rendement haalt uit je uiteindelijke inspanning.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een elektrische boiler zijn aanzienlijk, zo heb je direct warm water wanneer je dit nodig hebt, waar het vaak bij de ouderwetse boiler toch al snel een seconden of 10 kan duren, afhankelijk van de afstand van de boiler tot de kraan. Daarnaast hoef je niet te beschikken over een gasaansluiting, aangezien dit niet van toepassing is. Ook kun je eventueel zelf de boiler aansluiten, omdat je niet van doen hebt met een gasleiding. Kortom, zoals je kunt zien heeft een elektrische boiler wel degelijk voordelen. Om te kunnen bepalen of het ook iets voor jou is, is het goed om je persoonlijke situatie verder onder de loep te nemen. Het kan namelijk heel goed zijn, dat het zeker wel geschikt is, maar dat je wellicht aan één niet voldoende hebt. Laat je daarom dus ook altijd adviseren voor een expert.

Leave a Response