Uncategorized

Denk niet te makkelijk over dakrandbeveiliging

416views

Gebrek aan dakrand bescherming leidt tot een val vanaf een hoogte van 5 meter. Door het ontbreken van een dak randbescherming op een plat dak viel een bouwvakker vijf meter naar beneden en liep ernstig, levensbedreigend letsel op. Een signbedrijf kreeg de opdracht om een groot bord te plaatsen op de kopgevel van een bedrijfspand, dat zich naast een gebouw met een plat dak bevond. Een team van drie personen klom op het platte dak om het te gebruiken als platform om de puntgevel van het bedrijfspand te bereiken. Het dak was echter niet voorzien van dak randbescherming en tijdens de werkzaamheden viel een van de personen van de dakrand, waarbij hij enkele meters lager terechtkwam. Hij liep ernstige verwondingen op – een gebroken ruggenwervel, diverse gebroken ribben, een ingeklapte long en een schedelbreuk. De val had zomaar fataal kunnen zijn.

Veiligheid is essentieel

Het niet voorkomen van vallen bij het werken op hoogte kan leiden tot ernstig letsel of de dood. Dit soort ongevallen herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om dakrandbeveiliging aan te brengen aan dakranden. Vooral als toegang nodig is voor regelmatige onderhoudswerkzaamheden. Of op platte daken die door de werknemers als ‘veiliger’ kunnen worden beschouwd dan hellende daken, en daardoor leiden tot een groter risico op zelfgenoegzaamheid.

Niet alleen veilig voor de werknemers

Dakrandbeveiliging kan natuurlijk ook de randen van hellende daken beschermen. Niet alleen tegen het risico dat iemand uitglijdt en eraf valt. Maar ook tegen gereedschap en andere materialen die langs de helling naar beneden kunnen glijden en over de rand kunnen vallen. Goede dakrandbeveiliging bevat twee belangrijke elementen – het creëren van veiligheidsbarrières die hoog genoeg zijn om te voorkomen dat een persoon valt. Maar ook met een stevig paneel op grondniveau om een fysieke barrière te creëren tegen kleine voorwerpen die van het dak rollen of vallen.

Dakrandbeveiliging je kunt niet zonder op grote hoogtes

Dakrandbeveiliging houdt bouwvakkers veilig bij het bouwen, uitvoeren van reparaties of uitvoeren van routine onderhoud aan daken. Daarom is dakrandbeveiliging waar je op kunt vertrouwen erg belangrijk. Het is namelijk een cruciale veiligheidsvoorziening tijdens de bouw. Dakrandbeveiliging zorgt voor extra veiligheid en zekerheid van bouwvakkers tijdens onderhoud, reparaties of nieuwe dakinstallaties. Speciaal ontworpen om ongevallen als gevolg van vallen van personen of puin te voorkomen.

Leave a Response