Als je binnenkort om wat voor reden dan ook naar de fysiotherapeut moet, is het slim als je goed bent voorbereid. Zo weet je wat je te wachten staat. Als eerst is het belangrijk dat je een fysiotherapeut zoekt waar je je goed bij voelt. Je zou bijvoorbeeld kunnen voor Physio-health.nl. Verder moet je bij je verzekeraar controleren of de kosten worden gedekt. Een verwijzing van de huisarts is tegenwoordig niet meer nodig. Je kunt zelf een afspraak maken bij jouw gewenste fysiotherapeut. Tot slot zou je kunnen nadenken over mogelijke vragen die worden gesteld. Zo ga je goed voorbereid naar je afspraak toe. In dit artikel vertellen we je alles waar je aan moet denken.
Een check doen bij je verzekering
Een bezoek aan de fysiotherapeut kan onverwacht kosten met zich meebrengen. Dit kan vaak zomaar oplopen tot honderden euro’s. Daarom is het belangrijk om van tevoren te controleren of je zorgverzekering de kosten dekt. Voor fysiotherapie is een aanvullende verzekering vaak vereist, omdat het basispakket meestal geen vergoeding biedt. Dit kan echter variëren per zorgverzekeraar, dus kijk je polis goed na. Als je het niet kunt vinden, bel dan even naar je verzekeraar of stuur een e-mail. Ben je niet verzekerd? Zet dan alvast geld opzij om de kosten zelf te kunnen betalen.
Geen verwijzing van de huisarts nodig
In tegenstelling tot vroeger, heb je tegenwoordig geen doorverwijzing van je huisarts meer nodig om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Dit maakt het veel eenvoudiger om snel hulp te krijgen. Fysiotherapie wordt steeds vaker gekozen door zowel jongeren als ouderen om klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Je kunt dus direct contact opnemen met een fysiotherapeut in je buurt om een afspraak te plannen. Vaak kun je binnen enkele dagen al terecht.
Bereid je antwoorden voor
Tijdens je eerste bezoek zal de fysiotherapeut je verschillende vragen stellen om je klachten goed te begrijpen en een passende behandeling voor te stellen. Als je verwacht dat je niet goed uit je woorden komt is het misschien handig om alvast over het antwoord na te denken. Je hoeft je dan niet druk te maken om wat je gaat zeggen. Mogelijke vragen die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld: Waar zit de pijn precies? Wanneer heb je meer en wanneer heb je minder last van de klachten? Welke cijfer geef je de pijn?