MannenMens&gezondheidVrouwen

Dit moet je weten over de Dublin Library

Dublin Library
3.38Kviews

Op vakantie in Dublin? De hoofdstad van Ierland heeft tal van unieke bezienswaardigheden waar je je ogen uit zult kijken. De Dublin Library is hier een van. Wist jij dat de Dublin Library het decor vormde voor verschillende Harry Potter films? Deze unieke bibliotheek heeft niet alleen hele bijzondere en oude boeken; het is er ook nog eens adembenemend mooi. Het is dus zeker aan te raden om de Dublin Library te bezoeken tijdens je vakantie in deze stad. Hier vind je meer informatie over deze bijzondere bezienswaardigheid.

De grootste boekencollectie van Ierland

De Dublin Library heet officieel Trinity College Library. Dit is een groot opleidingsinstituut dat in het centrum van de stad staat. Wanneer je houdt van boeken, lezen, schrijven, cultuur of historie is deze bibliotheek het ultieme dagje uit. Deze Ierse bibliotheek is niet alleen een van de grootste onderzoeksbibliotheken ter wereld: ook de grootste boekencollectie van Ierland is hier te vinden. Hoe is dit mogelijk? Deze bibliotheek heeft sinds de 19e eeuw het recht om ieder boek dat uitkomt in Groot-Brittannië te ontvangen. Mede hierdoor is deze bibliotheek immens groot en bestaat het uit meer dan 3 miljoen boeken.

Bekijk het bijzondere boek uit 800

Niet de hele bibliotheek is geopend voor publiek. De speciale Long Room is een van de ruimtes waar je als toerist naar binnen mag. Dit is een lange, grote ruimte dat helemaal gevuld is met boeken: de droom van iedere lezer. In deze Long Room alleen al staan 200.000 boeken; waaronder de oudste boeken van de bibliotheek. De Dublin Library bezoeken betekent ook dat je een kijkje kunt nemen bij de Book of Kells. Dit is een eeuwenoud manuscript dat in het jaar 800 geschreven is. De pagina’s van het boek zijn prachtig versierd door monniken.

Maak kennis met wereldberoemde schrijvers

Een ander bijzonder detail in de Long Room is dat overal bustes staan van wereldberoemde schrijvers zoals Aristoteles, Plato, Newton en Siegfried. Deze bustes staan aan de zijkanten van de wanden met boeken. Je kunt ze allemaal van dichtbij bekijken! Kijk in de Long Room ook even naar het prachtige plafond! De Dublin Library is een unieke ervaring voor jong en oud. Het is ook leuk om te weten dat hier verschillende scènes voor Harry Potter films zijn opgenomen. Alleen hierom kiezen jaarlijks duizenden toeristen voor een bezoek aan deze bijzondere bibliotheek.

Dublin Library bezichtigen met een gids

De Dublin Library bezoeken is een onvergetelijke bezienswaardigheid en dan ook zeker aan te raden tijdens je vakantie. Je kunt er voor kiezen om een tour te boeken in de Dublin Library. Zo kun je met een gids rondlopen en krijg je interessante informatie te horen over alles wat met de bibliotheek te maken heeft. Online kun je de kaartjes alvast bestellen zodat je minder lang in de rij hoeft te staan. Nadat je bij de bibliotheek bent geweest heb je nog tijd over om over de campus van het Trinity College rond te wandelen. Ook zijn er verder in Dublin heel wat leuke plekken en bezienswaardigheden waar je tijdens je vakantie naar toe kunt gaan.

Leave a Response