sport

Dit moet je weten over designer drugs kopen

148views

Sta je op het punt om over te gaan tot designer drugs kopen? Dan is het natuurlijk niet onbelangrijk om te weten wat dit nu precies zijn. Het gaat hierbij eigenlijk om chemische kopieën van bestaande drugs. Deze kopieën trachten op legale wijze de effecten van deze middelen na te bootsen. Voor heel wat van deze middelen geldt dat ze buiten de drugswetgeving vallen. Dit betekent dat ze niet alleen legaal geproduceerd, maar ook verhandeld kunnen worden. Omwille van deze reden is het zo dat er vandaag de dag niet zelden naar wordt verwezen als zijnde legal highs. Hou er rekening mee dat de risico’s die eraan verbonden zijn niet zelden even groot zijn. Daarbij is er nog niet zoveel onderzoek naar gebeurd wat ze extra risicovol maakt.

Wat zijn designer drugs precies?

Wil je graag designer drugs kopen? Dan geldt dat het chemische stoffen betreft welke specifiek in het leven zijn geroepen om de psychoactieve effecten van de bestaande drugs na te bootsen en / of te versterken. Voor deze Nieuwe Psychoactieve Stoffen geldt dat ze in laboratoria worden gemaakt. Ze ontstaan door het doorvoeren van allerhande kleine aanpassingen aan de chemische structuur van verschillende soorten bestaande drugs waarvan sprake is. Denk hierbij dan aan drugs zoals cocaïne en MDMA.

Voor designer drugs geldt dat ze als gevolg van enkele kleine chemische aanpassingen de bestaande wetgeving voor illegale drugs kunnen omzeilen. Het merendeel van deze middelen wordt bovendien verkocht onder het label ‘niet geschikt voor menselijke consumptie’. Dit zorgt ervoor dat ze ook niet onder de zogenaamde Warenwet vallen. De verkoop evenals het bezit van deze middelen is mede omwille van al deze redenen gewoon toegestaan.

Voor de effecten van deze middelen geldt dat ze vaak niet alleen krachtiger, maar bovendien ook onvoorspelbaarder zijn ten opzichte van de standaard exemplaren. De populariteit van deze middelen is door de jaren heen in ieder geval danig toegenomen.

Welke soorten research chemicals bestaan er?

Er bestaan op de markt vandaag de dag tal van verschillende soorten designer drugs. Het merendeel van deze middelen heeft ervoor gekozen om de code over te nemen van de bestaande drugs. Voor verschillende van deze middelen geldt dat ze wel als uniek worden bestempeld. Dat is het gevolg van het feit dat ze beschikken over een volledig nieuwe zogenaamde moleculaire structuur. Enkele exemplaren die er bestaan zijn onder meer:

  • 3MMC, 4MMC of 3CMC;
  • 4FA of 4FMP en 4FMA;
  • 2CB en 6-APB;

Bovendien is het zo dat ook zogenaamde synthetische cannabinoïden onder deze noemer vallen. Wanneer je van plan bent om gebruik te gaan maken van een dergelijk middel zijn er dus duidelijk heel wat verschillende opties waar je een keuze tussen kan maken. Let hiervoor op wanneer je overgaat tot designer drugs kopen.

Waar moet je rekening mee houden bij designer drugs kopen?

Ben je van plan om over te gaan tot designer drugs kopen? Dan zal het in de praktijk al vrij snel duidelijk worden dat er nog heel wat onderzoek moet gebeuren naar de effecten die hieraan verbonden zijn. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat deze middelen nog niet zo lang op de markt zijn terug te vinden. Ben je dus van plan om gebruik te gaan maken van één van deze research chemicals? Dan zal duidelijk worden dat je er altijd goed aan doet om even grondig de ervaringen te controleren waar bestaande gebruikers over beschikken.