auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

Domotica voor dummies, handige tips voor de aanschaf

132views

Wil jij jouw huis automatiseren? Dan zijn er enorm veel mogelijkheden! Voor ieder budget is er wel een oplossing, maar hoe hoger het budget, hoe uitgebreider het systeem. Daarbij zijn factoren als de kwaliteit van het systeem, het moment van inbouwen en het aantal functies dat wordt ondersteund van invloed op de kosten. In dit artikel geven we je graag een aantal tips die je kunt gebruiken voor de aanschaf van een domotica systeem. 

Zorg dat de systemen met elkaar samenwerken

Huisautomatisering is handig, maar je wilt natuurlijk wel dat de apparaten met elkaar samenwerken. Huisautomatisering is namelijk meer dan alleen het aanschaffen van slimme producten. Een systeem dat alle producten met elkaar integreert, dat is pas echt slim! Control4 is bijvoorbeeld een domotica systeem dat alle slimme producten met elkaar laat samenwerken. Hierdoor heb je geen last meer van allerlei verschillende apps, maar je bedient alle producten vanuit één centraal systeem.   

Klein beginnen?

Je hoeft natuurlijk niet meteen jouw hele woning van slimme apparaten te voorzien. Je kunt ook beginnen in de woonkamer. Hou er wel rekening mee dat je het systeem op een later moment kunt uitbreiden als het allemaal bevalt. Weet je op dit moment nog niet precies wat je allemaal wilt automatiseren? Kies dan voor een makkelijk uit te breiden systeem. 

Goedkoop is miskoop

Een domotica systeem lijkt misschien duur, maar focus je niet alleen op de prijs. Huisautomatisering bespaart je op langer termijn namelijk in de kosten. Zo kun je met domotica bijvoorbeeld slimmer omgaan met jouw energierekening. Een slimme thermostaat kun je zo instellen dat deze een speciaal dag- en nachtprogramma heeft. Overdag staat de verwarming praktisch uit en een uurtje voordat je thuis komt uit je werk begint deze weer met verwarmen. Zo kom je thuis in een warm huis zonder dat de verwarming de hele dag heeft staan te loeien.    

Laat je informeren

Ieder z’n vak, dus laat je ten alle tijden altijd goed informeren! Neem contact op met een specialist die jou precies kunt vertellen wat verstandig is in jouw situatie. Vaak kun je gewoon vrijblijvend advies vragen en je zit er dus niet meteen aan vast. Ook bij het installeren van het systeem kun je het beste een professional inschakelen. Je kunt het ook zelf doen, maar niet iedereen is zo handig.

1 Comment

Leave a Response