Huis en tuin

Een grote keuken inrichten doe je zo

248views

Heb je net een nieuwe keuken, maar is deze aan de grote kant en heb je geen idee hoe je hem moet inrichten? Geen stress, want de meeste mensen hebben hier moeite mee en weten al niet eens hoe ze een kleine keuken kunnen inrichten. Bij een grote keuken heb je veel ruimte, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een groot deel van de keuken zal gebruikt worden als kastruimte. Het is belangrijk dat je meubels niet te ver van elkaar plaatst. Over het algemeen geldt de vuistregel de werkdriehoek: eten voorbereiden, koken en afruimen. Wil je meer weten over hoe je een grote keuken efficiënt kunt inrichten? Lees dan snel verder, want je kunt het lezen in deze blog!

Denk groots

Aangezien je een grote keuken hebt, kun je gerust groot denken. Denk bijvoorbeeld aan alle apparaten en meubels die je nodig hebt voor je keuken of die je erin kunt zetten. Doordat je meer ruimte hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra groot fornuis te nemen, of een grote, elegante Eettafel kopen. Normaal zijn fornuizen 60 cm breed, maar je kunt dus ook kiezen voor eentje van 120 cm. Hierdoor lijkt je keuken een stuk indrukwekkender, en heb je de ruimte ook nog eens ingevuld. Ook kun je ervoor kiezen om een extra of dubbele wasbak te nemen.

Doorbreek de ruimte

Je keuken bevindt zich in een grote ruimte, en daarom kun je deze het beste zo efficiënt mogelijk inrichten. Je kunt bijvoorbeeld de ruimte doorbreken door in het midden van de keuken een kookeiland te zetten. Hiermee doorbreek je die grote ruimte niet alleen, maar heb je de ruimte ook opgevuld. Ook kun je een inductieplaat op je kookeiland plaatsen of een wasbak. Verder is het mogelijk om een deel van je kookeiland te gebruiken voor het eetgedeelte. Je kunt er bijvoorbeeld barkrukken plaatsen en er gezellig zitten om te borrelen met je partner. Eigenlijk zijn de mogelijkheden in een grote keuken oneindig, en het hangt er net vanaf wat je zelf mooi vindt.

Leave a Response