Huis en tuin

Een huis aankopen met makelaar, zo gaat dat:

114views

Je hebt besloten eindelijk een woning te gaan kopen. Alleen hoe wil je dit gaan aanpakken? Kies je ervoor: om alle zelf te regelen, of laat je het door een andere partij allemaal regelen, zodat jij de stress en drukte niet hebt. Veel mensen kiezen, dan ook voor de laatst genoemde optie. Ze gaan een huis aankopen met makelaar. Deze personen zijn gespecialiseerd in het vinden van een passende woning binnen jouw eisenpakket.

In ons artikel gaan wij je alles vertellen over deze zogeheten: aankoopmakelaar.

Hieronder lees je er meer over:

Een huis aankopen met makelaar? Dit doet de makelaar voor jou

Een huis aankopen met makelaar, is iets wat je uiteraard zomaar laat doen. Het is daarom belangrijk vooraf te weten wat deze partij allemaal voor je doet en juist niet doet. Om te beginnen, is een aankoopmakelaar de spil tussen jou als koper en de verkopendepartij. Zij zullen binnen hun makelaarsnetwerk opzoek gaan naar een passende woning, waardoor jij niet in je vrijetijd nog eens verkoopplatforms moet afstruinen.

Daarnaast, zullen zij ook namens jou al het contact voeren met de verkopendepartij en uiteindelijk, ook de onderhandelingen voeren. Is er een akkoord? Dan ronden zij ook alle formaliteiten af, zoals het contact met de notaris, tot aan de uiteindelijke sleuteloverdracht.

Maar wat doet een makelaar dan niet? Zij zullen niet de bouwtechnische keuring verrichten, zij taxeren ook geen woningen, zij kunnen je ook niet helpen met het in orde krijgen van de financiën en tenslotte kunnen zij je in niet alle gevallen helpen met juridische documenten. Ze zijn immers geen juristen geworden, maar makelaars.

De voordelen van een huis aankopen met makelaar

Wanneer je een huis wilt aankopen met makelaar, brengt het natuurlijk ook een aantal voordelen met zich mee. Een makelaar heeft een goede kennis van de markt en zij weten, dan over het algemeen ook het komende en beschikbare aanbod binnen de woningmarkt. Dat kan namelijk resulteren: in een flinke tijdsbesparing.

Verder hoef jij je ook niet druk te maken om alle regeldingen. Het wilt niet zeggen, dat je nu helemaal achterover mag gaan zitten. Alleen ze kunnen je wel heel veel werk uithanden nemen in het aankoopproces naar een nieuwe-woning toe. Daarnaast hebben zij veel kennis en ervaring binnen de huizenmarkt. Zo kunnen zij je voor veel zaken behoeden en kunnen ze sterk onderhandelen.

Tenslotte, is het belangrijkste misschien wel, dat zij met een rationele blik naar een woning wordt gekeken. En wordt er juist niet door een roze-bril heen gekeken, zij kunnen die bubbel namelijk voor je doorprikken waar nodig.

Wanneer ga jij een huis aankopen met makelaar?

Leave a Response