sport

Een rioleringprobleem? Zo los je dit op!

131views

Problemen met de riolering kunnen in verschillende vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond de riolering, een verstopping in de afvoerleiding, enzovoorts. Het oplossen van een rioleringprobleem is vaak niet eenvoudig. De hulp van een professionele loodgieter kan noodzakelijk zijn om het probleem op te laten lossen. In dit artikel lees je meer over het verhelpen van verschillende soorten defecten aan de riolering onder je woning. Bovenal is het belangrijk om dergelijke problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te verhelpen. Dit voorkomt een snelle verergering van het probleem.

Lekkages rond de riolering onder je woning

Een van de problemen die zich voor kan doen bij een riolering is een lekkage. Mogelijk is de riolering geraakt tijdens het spitten in de tuin of werkzaamheden aan de vloer in huis. Ook kan de riolering onlangs verlegd of bijvoorbeeld uitgebreid zijn. Mogelijk zijn leidingen hierbij niet goed aangesloten op de bestaande riolering, waardoor er speling is ontstaan. Speling tussen de verschillende stukken leiding werken een lekkage in de hand. Zou je de lekkage niet tijdig verhelpen, dan is de kans op vochtschade groot. Het vocht trekt bijvoorbeeld in de vloer, of bij de wanden van je woning omhoog. Vochtschade is te herkennen aan een lichtgele kleur.

Zelf een lekkage verhelpen vaak erg lastig

Zelf een lekkage oplossen blijkt vaak lastig te zijn. Mede door het feit, dat over het algemeen niet direct helder is waar zich de bron van de lekkage bevindt. Daarbij hebben particulieren het gereedschap om een lekkage te herstellen vaak niet. Verstandiger is het inschakelen van een loodgieter. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen om de bron van de lekkende afvoerleiding te vinden.

Verstopping in de riolering oplossen

Naast een lekkende riolering kan er sprake zijn van een verstopping. Zowel een lekkende afvoerleiding als een verstopte afvoer brengt een nare stank met zich mee. Het ventileren van een ruimte is over het algemeen niet voldoende om die stank te kunnen laten verdwijnen. Een verstopping is het gevolg van restafval wat zich ophoopt in de afvoerleiding. Denk bijvoorbeeld aan een dikke prop met toiletpapier, etensresten die bij het spoelen van de borden in de riolering terechtkomen, enzovoorts. Zo’n ophoping van restafval wordt steeds groter.

De geur die vrijkomt bij een beginnende verstopping van de riolering is een van de aspecten waaraan je een verstopping herkent. Een ander symptoom van een verstopte afvoerleiding is het steeds moeizamer wegstromen van het water.

Oplossen van een verstopping soms zelf uit te voeren

In sommige gevallen kun je een verstopte riolering zelf oplossen. Dit doe je met een klassieke plopper. De plopper zorgt voor een wisselende onder- en overdruk. Deze combinatie maakt dat het opgehoopte restafval losgetrokken wordt. Spoel de afvoer goed door om het restafval af te voeren. Ook het gebruik van een trekveer kan helpen om van het restafval in de afvoerleiding af te komen. Gebruik de plopper en trekveer bij een beginnende verstopping, als het water bijvoorbeeld al wat minder makkelijk naar de riolering stroomt.

14 Comments

 1. A tecnologia está se desenvolvendo cada vez mais rápido, e os telefones celulares estão mudando cada vez com mais frequência. Como um telefone Android rápido e de baixo custo pode se tornar uma câmera acessível remotamente?

 2. Industrial copper waste disposal Scrap Copper certification Scrap metal weighing services
  Copper cable shredding, Scrap metal management solutions, Scrap Copper dealers

  Metal waste repurposing technologies, Environmental certifications for copper recycling, Copper cable stripping machine, Sustainable practices in metal recovery

 3. Metal scrap supply chain Ferrous metal cleaning Iron reclamation and repurposing center

  Ferrous material scrap yard operations, Iron scrap recovery plants, Metal waste repurposing

 4. Metal scrap repurposing plant Ferrous metal waste Iron reclaiming solutions

  Ferrous metal recovery and reclamation, Iron reprocessing operations, Metal reprocessing yard

Leave a Response