healthHuis en tuinMannenVrouwen

Een sauna in je achtertuin heeft meer voordelen dan je zou denken

Sauna
247views

Een dagje naar de wellness betekent een dagje ontspannen. De telefoon gaat in de tas, samen met je zorgen. De hele dag staat in het teken van genieten. Maar als je het druk hebt, kan het best lastig zijn om een hele dag vrij te houden voor de wellness. Terwijl je ontspanning zeker nodig hebt. Gelukkig is het ook mogelijk om thuis op rust te komen, dit heeft naast dat het veel tijd scheelt nog meer voordelen. Op rust komen thuis kan bijvoorbeeld in een sauna, het is namelijk mogelijk om deze in je achtertuin te plaatsen. Wil je meer informatie over de voordelen van een sauna? Dat vertellen wij in deze blog!

Je weerstand wordt sterker

Een sauna is voor veel mensen de plek om heerlijk tot rust te komen, de warmte zorgt er namelijk voor dat jij je heerlijk zen voelt. Maar een sauna heeft nog meer voordelen. Door de warmte van de sauna wen je sneller een temperatuurwisselingen, hierdoor wordt je weerstand beter. En dat betekent dat je minder snel ziek wordt. Daarnaast heb je het minder snel koud in de wintermaanden! Nu vraag jij je vast af hoe dit kan? Nou, door de temperatuurwisselingen worden de zenuwen getriggerd, waardoor ze sneller wennen aan de koude en warme temperaturen. Een ander voordeel voor je lichaam zijn witte bloedcellen die naarmate toenemen. Deze bloedcellen zorgen er ook voor dat je weerstand beter wordt, en dan voornamelijk voor griep en verkoudheid.

Diepere nachtrusten

Een nacht door slapen of gelijk in slaap komen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar een sauna kan hier zeker een handje bij helpen. Je ontspant namelijk helemaal in een sauna, hierdoor ervaar je minder stress en zit je beter in je vel. De pieker gedachtes verdwijnen eventjes, waardoor je sneller in slaap kan vallen. Daarnaast komt er een stofje genaamd endorfine vrij, dit stofje verlicht pijn, zorgt voor een ontspannen gevoel en kan er voor zorgen dat je dieper slaapt.

Welvaere

Wil je aan de hand van deze voordelen meer weten over een buitensauna? Dat kan! kijk gerust op de website van Welvaere. Deze partij heeft meerdere buiten sauna’s in hun assortiment. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met een van de experts.

Leave a Response