zakelijk

Een snelle en succesvolle re-integratie dankzij het ‘ Versneld naar werk ‘ mobiliteitsprogramma

Een snelle en succesvolle re-integratie dankzij het ' Versneld naar werk ' mobiliteitsprogramma
317views

Langdurig verzuim is voor niemand leuk; niet voor jou als werkgever, maar zeker ook niet voor de werknemer. Afhankelijk van de situatie kan re-integratie een lange, en soms moeilijke weg zijn. Daarom is het fijn als je hulp krijgt van experts die zich niet enkel bezighouden met hun eigen taak, maar ook met elkaar samenwerken. Door de krachten te bundelen, kan jouw verzuimende werknemer versneld naar werk!

Voor wie is het mobiliteitsprogramma ‘ Versneld naar werk ’?

Het programma is geschikt voor iedere werkgever die enkele of meerdere werknemers heeft die door bepaalde omstandigheden slechts gedeeltelijk of helemaal niet meer kunnen werken. Misschien is een werkkracht burn-out gegaan, heeft een werknemer een ernstig ongeluk gehad of heeft hij of zij te kampen met een langdurige ziekte die hem of haar belemmert een functie goed uit te voeren. Wanneer je een re-integratieproces aangaat met een werknemer heeft hij of zij bepaalde verplichtingen naar jou toe. De grootste verantwoordelijkheid ligt echter bij jou als werkgever. Als de re-integratie door nalatenschap langer duurt of zelfs helemaal niet succesvol is, kan dit een bedrijf veel geld kosten. Daarom is het belangrijk iedere re-integratie als een serieuze zaak te behandelen.

De middenweg vinden met ‘ Versneld naar werk ‘

Zelfs als je de re-integratie als een serieuze zaak behandelt, kan het toch een hobbelige weg zijn. Stel dat je werknemer verzuimt vanwege een burn-out. Een te trage re-integratie is frustrerend voor beide partijen. Gaat de re-integratie te snel, dan is de kans groot dat het herstel van de werknemer belemmerd wordt. In het ergste geval ben je dan weer terug bij af. Bij een re-integratieproces zijn meerdere helpende handen nodig, waaronder die van de bedrijfsarts, de re-integratiecoach en de arbeidsdeskundige. Met het mobiliteitsprogramma ‘ Versneld naar werk ’ werken deze drie experts op een flexibele wijze samen, waardoor doelen tastbaarder en gemakkelijker te bereiken worden. Samen met de experts vinden jij en je werknemer de middenweg naar re-integratie – versneld, maar niet te snel.

Leave a Response