entertainment

Een toeristische blik op Groningen en Flevoland

toerisme in Groningen
806views

Misschien de minst geliefde provincies onder toeristen zijn Flevoland en Groningen. Deze provincies worden soms gezien als saai. Maar klopt dit inderdaad of blijkt er toch meer leuks te doen dan veel mensen denken? Je vindt de antwoorden in dit artikel.

Toeristen en dagjes mensen kiezen met name provincies met een in hun ogen mooie natuur. En inderdaad de Noordzee stranden zijn mooi. Net als de bossen van Drenthe, Overijssel en Gelderland. En uiteraard de heuvels van Limburg. Maar ook de minst geliefde vakantieprovincies bieden leuke mogelijkheden.

Groningen
We beginnen in het uiterste noorden, in Groningen. Een landelijke provincie met relatief weinig drukte. Wel veel weilanden, dorpjes en kanalen. Hoogtepunten zijn uiteraard de gezellige studentenstad Groningen en de mooie Waddenzee. Maar er is veel meer. Of eigenlijk juist niet, waardoor je er heerlijk tot rust kan komen. Geen files, hoogbouw, smog en grote attracties. Wel mooie weidse uitzichten, historische borgen en een uitgebreid fietsnetwerk. De kanalen bieden je de kans om eens te gaan kanoën of een bootje te huren. Houdt je van veel vermaak en grote attracties? Dan is deze provincie inderdaad wat minder geschikt. Houdt je van fietsen, rust en weidse uitzichten? Dan kan dit toch wel een hele leuke vakantiebestemming zijn. Meer informatie over deze provincie vindt je via de volgende link: toerisme in Groningen.

Flevoland
De jongste provincie van ons land, is nog niet zo geliefd onder toeristen. Met name doordat de provincie soms wat bekend staat om de saaie natuur en het gebrek aan mooie historische gebouwen. En inderdaad, historie zal je er wat minder vinden. Ook logisch want Flevoland is pas land sinds 1942. Echter vindt je er toch verschillende musea over onder andere de drooglegging van de Noordoostpolder.
Ook het Veluwemeer en de Zuiderzee zijn leuke bestemmingen. Bijvoorbeeld om te gaan zwemmen of één van de diverse watersporten te gaan doen. Winkelen kan uitstekend in het moderne Almere. Er is een uitgebreid winkelaanbod. Attracties zijn er in de vorm van bijvoorbeeld het vliegtuigmuseum Aviodrome, pretpark Walibi Holland, funpark Flevonice, Batavia stad outlet center en Veiligheidsmuseum PIT. En uiteraard biedt de provincies nog veel meer uitjes.

De natuur kan door de vele weilanden inderdaad als wat saai worden gezien. Echter maken de diverse stranden en kustgebieden dit weer gedeeltelijk goed. Voor de liefhebber zou dus ook Flevoland leuk kunnen zijn om eens te bezoeken.

Leave a Response