kleding

Een trouwjurk kopen als je een plus size maat hebt

trouwen
106views

Het kopen van de perfecte trouwjurk is een bijzonder moment in jouw leven. Als je dan een plussize maat hebt dan kan dit proces echter extra uitdagend zijn. De traditionele bruidsmode-industrie heeft zich lange tijd voornamelijk gericht op kleinere maten. Wat betekent dat het vinden van de juiste jurk voor vrouwen met een voller figuur soms frustrerend kon zijn. Gelukkig is er goed nieuws: de tijden veranderen, en er zijn steeds meer opties beschikbaar voor vrouwen van alle maten. In dit blog bespreken we enkele tips en adviezen om je te helpen de perfecte plussize trouwjurk te vinden.

Ken je lichaamstype

Elk lichaam is uniek en het kennen van je lichaamstype is essentieel bij het kiezen van een trouwjurk. Plussize vrouwen hebben uiteenlopende lichaamsvormen – appel, peer, zandloper, enzovoort. Het identificeren van je lichaamstype helpt je bij het kiezen van een jurk die je sterke punten benadrukt en je minder sterke punten verhult. Een A-lijn jurk kan bijvoorbeeld flatterend zijn voor een appelvorm, terwijl een zeemeermin-stijl jurk prachtig kan staan bij een zandloperfiguur.

Overweeg maatwerk

Een jurk op maat laten maken kan een goed idee zijn. Hoewel dit vaak duurder is dan een jurk wat er al is, betekent het wel dat je jurk perfect past en volledig naar jouw wensen is aangepast. Een ervaren kleermaker of ontwerper kan advies geven over de beste stoffen, snitten en stijlen voor jouw lichaamstype.

Kies de juiste ondersteuning

De juiste lingerie kan een groot verschil maken in hoe je trouwjurk valt en past. Zorg voor goed passende, ondersteunende onderkleding die je figuur op de beste manier accentueert. Dit kan betekenen dat je investeert in een kwalitatieve bruids-bh of shapewear die speciaal is ontworpen voor bruiden.

Wees trouw aan jezelf

Het allerbelangrijkste is dat je trouw blijft aan jezelf en je eigen stijl. Laat je niet ontmoedigen door de ‘standaarden’ van de bruidsindustrie. Als je een jurk vindt die je geweldig laat voelen, dan is dat de jurk voor jou, ongeacht wat de ‘regels’ zeggen.

Begin op tijd met zoeken

Begin ruim van tevoren met het zoeken naar je trouwjurk. Het kan soms langer duren om de perfecte plussize jurk te vinden, en als je besluit een jurk op maat te laten maken, kan dit proces nog langer duren.

Een trouwjurk kopen moet voor iedereen leuk kunnen zijn. Met de juiste voorbereiding, kennis en houding kun je de trouwjurk van je dromen vinden die je niet alleen laat stralen op je grote dag, maar je ook zelfvertrouwen en comfort geeft. Vergeet niet, het gaat om jou en je liefdesverhaal, en je jurk is slechts een deel van dit prachtige hoofdstuk.