sport

Elektrische fietsen – de diverse varianten en modellen

115views

Je hebt de beslissing genomen een elektrische fiets aan te kopen. De voordelen van een e-bike of pedelec liegen er niet om. Rijden gaat aangenaam gemakkelijk, vooral als je al eens vaker over een steile brug of een heuvelrug moet. Fietsen is goedkoper dan een auto en heel wat vriendelijker voor het milieu. De keuze uit de diverse varianten en modellen kan het echter eventjes lastig maken.

Damesfietsen en herenfietsen

Het frame van een damesfiets is verschillend. Om een steviger frame te verkrijgen, wordt een herenfiets met een extra horizontale buis uitgerust. Niet iedereen kan zich echter met zo een zwierige zwaai in het zadel zetten. Daarom verkiezen vele heren een damesmodel met diagonale buis. Het is wat makkelijker om op te stappen, en onderaan verstevigd.

Ben je als dame wat aan de kleine kant, dan bestaan er ook fietsen met een lage instap. Het geeft ook een extra veilig gevoel dat je snel met beide benen op de grond kan staan indien dat nodig is.

Een wiel extra

Ook wie een beperkte motoriek heeft of een dagje ouder wordt, kan gebaat zijn met een seniorenfiets. Deze modellen hebben meestal een lage instap, zijn ergonomisch en comfortabel.

Een andere optie is de driewielige elektrische fiets, ook trike genoemd. Vanzelfsprekend is het frame een stuk sterker dan een gewone fiets, maar het blijft toch licht van gewicht. Voor verhoogd comfort is de zitpositie vaak wat hoger, en ook een rugsteun is mogelijk. Een elektrische trike is goed stabiel, maar niettemin aangenaam wendbaar. Het extra wiel maakt de fiets vanzelfsprekend breder, maar hij heeft nauwelijks meer plaats nodig dan een gewone fiets, en past in bijna elke fietsbox.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/

Stad of sportief

Voor dagelijks pendelen kan je een elektrische stadsfiets met trapondersteuning kiezen. Een goede stadsfiets heeft een kleinere actie radius en vergt weinig onderhoud. Het systeem is meestal gesloten met gesloten kettingkast, rollerbrakes en weggewerkte kabels.

Wil je met je fiets de wereld ontdekken, dan zijn er massa’s sportieve modellen te ontdekken, met extra pedaalkracht en uitneembare accu’s voor een grotere actieradius. Elektrische mountainbikes met een oversized frame voor verhoogde stabiliteit, en bergbanden maken elke helling of ieder bergpad makkelijk te overwinnen.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/e-bike-kopen/

Boodschappen doen

Moest je vroeger bij een conventionele transportfiets echt zwoegen om jezelf en je lading naar bestemming te krijgen, nu maakt de trapondersteuning het je gemakkelijk. Je mandje, tassen of achterdrager mogen dan nog zo zwaar beladen zijn, je voelt het verschil nauwelijks. Een moederfiets is een oplossing als je een of twee kinderen dient mee te nemen, maar nu bestaan er ook comfortabele bakfietsen waarin de kleintjes uiterst comfortabel van de rit kunnen genieten.

13 Comments

  1. Alguns softwares detectarão as informações de gravação da tela e não poderão fazer uma captura de tela do celular. Nesse caso, você pode usar o método de monitoramento remoto para visualizar o conteúdo da tela de outro celular.

  2. Copper scrap prices per pound Industrial copper recycling capabilities Scrap metal supply chain
    Exporting Copper cable scrap, Metal waste salvage, Copper scrap sustainability certification

    Metal waste storage, Copper scrap material beneficiation, Recycling facilities for Copper cable scrap, Scrap metal reuse

Leave a Response