health

Geen bril meer dragen? 3 Oplossingen

ogen laseren
814views

Naarmate je ouder wordt ontwikkel je slechter zicht. De eerste oplossing waar dan aan wordt gedacht is het dragen van een bril.. Niet iedereen zit hier op te wachten. Wil jij geen bril meer dragen? Kijk dan naar deze drie oplossingen. 

Oplossing 1: Lasek behandeling

Je hebt besloten dat je geen bril meer wilt dragen. In dit geval is ogen laseren een goede oplossing. Je kunt bijvoorbeeld na gaan vragen of je geschikt bent voor de Lasek behandeling.

In het geval van bijziendheid wordt bij deze behandeling het hoornvlies vlakker gemaakt, zo kan het licht zich op het netvlies plaatsen. In het geval van verziendheid wordt ervoor gezorgd dat het hoornvlies stijler wordt, op deze manier concentreert het licht zich op een andere plaats dan erachter. 

Oplossing 2: Intralase behandeling

Deze behandeling is een doorontwikkeling van de Lasek behandeling. De chirurg maakt een flapje in het bovenste laagje van het hoornvlies, dit wordt omgeslagen, het blijft wel aan een zijde van het hoornvlies vastzitten. De laser die corrigeert het zicht op de plaats waar dit flapje eerst zat. Dit komt doordat er een minuscule hoeveelheid van het weefsel onder het flapje wordt weggehaald. Deze methode is geschikt voor een brede doelgroep. Heb jij een scherpte tussen de -10 en +4? Dan kom je hiervoor in aanmerking. 

Oplossing 3: Transprk ‘No Touch’ behandeling

Het mooie aan deze behandeling is dat er gebruik wordt gemaakt van koel ultraviolet licht en hoge energie pulsen. Groot voordeel aan deze oplossing is dat het chirurgisch instrument  geen contact maakt met het oog. De oogarts verwijdert met behulp van een laser de beschermende laag van je hoornvlies. Met een computergestuurde excimer laser wordt het hoornvlies oppervlak verandert. Hierna wordt er een bandagelens aangebracht, na 3 tot 4 dagen kan deze worden verwijdert. Het is een effectieve en prettige oplossing als je niet wilt dat jouw ogen in contact komen met een chirurgisch instrument. 

Leave a Response