PC&internet

Geen vertrouwen in het netwerk

Geen vertrouwen in het netwerk
282views

Vind jij het ook zo verschrikkelijk als de film die je kijkt steeds hapert? Tegenwoordig doen we niks anders dan bingewatchen op online videoplatforms als Netflix en Amazon Prime. Deze platforms leunen allemaal op netwerken die niet altijd stevig genoeg zijn voor de films en series die we kijken. Daarom ervaren we soms storende haperingen wanneer we rustig iets kijken en onderuit liggen op de bank. In eerste instantie worden we dan altijd boos op onze wifi maar er zijn ook andere oplossingen.

Verspringen van netwerk

Een reden van de storende haperingen tijdens het kijken van een film is het verspringen van jouw apparaat op een ander netwerk. Een ander netwerk wordt namelijk aantrekkelijker voor jouw apparaat wanneer de verbinding sterker is. Zo verspringt jouw apparaat nog wel eens van jouw eigen netwerk naar een ander netwerk. Daarom liep jouw film net vast op dat spannende stukje. Een oplossing voor dit probleem is door jouw apparaat vast te koppelen aan jouw eigen netwerk en om toegang van andere netwerk vooraf te weigeren. Zo gaat uw apparaat niet automatisch over op een ander netwerk. Over het algemeen zal het verloop van jouw film dan beter gaan.

Gebruik van usenet

De vaste koppeling van jouw apparaat op jouw netwerk is een verbetering maar we kunnen het verloop van jouw film nog meer verbeteren. Door middel van usenet zorgen we dat er helemaal geen haperingen zullen verschijnen in jouw film. Usenet zorgt hiervoor door middel van het zogeheten “peer-to-peer” netwerk. Wanneer je een zogenaamde peer verliest wordt het achtergebleven gat weer opgevuld met een andere peer. Op deze manier zal de verbinding van het netwerk nooit wegvallen en kan je van films en series genieten zonder gestoord te worden.

Wat kost usenet?

Abonnementen voor Usenet zijn ook nog eens relatief goedkoop. Zo kun je al klaar zijn voor minder dan twee euro per maand. De kosten van een abonnement voor Usenet zijn gebaseerd op verbindingen en downloads. Zo blijft bij ViperNews het downloaden onbeperkt en wordt de prijs enkel hoger naar mate je meer verbindingen wil. Met Usenet kun je zelfs met jouw apparaat buiten huis genieten van films en series.

Leave a Response